Gündem Garipçe’nin spor tesisi garip kaldı

Garipçe’nin spor tesisi garip kaldı

05.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine yaptırılan modern spor kompleksi, Orman İşletme Şefliği’nin “Arsa bizim” itirazı üzerine 1 yıldır kapalı tutuluyor

Garipçe’nin spor tesisi garip kaldı

İstanbul’un sayfiye yerlerinden 100 haneli Garipçe köyünde vatandaşların yoğun talebi üzerine yaptırılan spor kompleksi Orman İşletme Şefliği’nin şikayet ve itirazı üzerine 1 yılı aşkın süredir kapalı tutuluyor. Muhtar Feridun Berber, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan spor ve oyun alanı yüzünden başına gelmeyen kalmadığını söylerken, Garipçeliler ise yıllarca hayalini kurdukları tesisin kapalı olmasına itiraz edip bir an önce açılmasını bekliyor.
Boğaz’ın Karadeniz’e açılan kapısı Garipçe, yıllarca megakentin yatırım garibi yerlerinden biri oldu. Balıkçılıkla uğraşan köy halkı, sürekli olarak spor yapacakları bir tesisin hayaliyle yaşadı. 3. Köprü güzergahının Garipçe’den geçeceği belli olunca siyasiler de daha sık bu bölgeye gelip gitmeye başladılar. Bu durumu fırsat bilen köy halkı, 2 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı karşılarında görünce köyün girişindeki arsaya spor kompleksi yapılmasını istediler.
Topbaş köylüleri kırmadı
Köylülerin talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alana içerisinde halı saha, basketbol sahası, fitness alanı ve oyun parkı olan modern spor kompleksi yaptırdı. 2013 Temmuz ayında tamamlanan kompleksin anahtarları ise Garipçe Muhtarı Feridun Berber’e teslim edildi. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Yıllardır boş duran toprak arsa Orman İşletme Şefliği’nin arazisi çıktı.
Üstelik Orman İşletme, söz konusu spor ve oyun kompleksinin kendilerine ait arsa üzerinde izinsiz olarak yapıldığını gerekçe göstererek Garipçe Muhtarı Feridun Berber’den şikayetçi oldu. Berber’in haksız kazanç elde ettiği ve görevini kötüye kullandığı da iddia edildi. Neye uğradığını şaşıran Berber ise çalmadık kapı bırakmadı. Şimdiler de hem muhtar, hem de Garipçe Köyü sakinleri, kullanıma hazır yeni tesisin açılacağı günü iple çekiyor.
“Tesisi ben yaptırmadım”
Muhtar Berber, vatandaşları da mağdur eden konuyla ilgili şunları söyledi: “Halkımız, sayın Topbaş’tan boş arsaya spor tesisi yapmasını istedi. İBB de hemen harekete geçip tesisi yaptı. Tesisin anahtarları muhtar olarak bana teslim edildi. Ancak Orman İşletme Şefliği, tesisin kendilerine ait arsaya yapıldığını belirterek hakkımda şikayetçi oldu. Tesisi yaptıran İBB. Hakkımda tutanak düzenleyip, Kaymakamlık’tan tahkikat yapılması bile istendi. Kaymakamlık hakkımda soruşturma izni vermedi. Tek isteğimiz kurumların kendi aralarında anlaşarak vatandaşları mağdur etmemesi.”