Geri Dön

Garnitürlü pilav tarifi

Yemek yaparken lezzetine olduğu kadar sunumuna da dikkat eden kişiler bu rengarenk garnitürlü pilavı çok sevecek. Tadı nefis, yapımı kolay, görüntüsü iştah açıcı garnitürlü pilav nasıl yapılır? İşte muhteşem garnitürlü pilav tarifi...

Garnitürlü pilav tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 kaşığı tereyağı
2 bardak pirinç
1 şişe büyük boy garnitür
1 kutu konserve mısır
2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin.

Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.

Süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla kavurun.

Garnitür, mısır ve suyu ilave edip karıştırın.

Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber