Kültür Sanat GateOFF oyunuyla ilgili özel röportaj

GateOFF oyunuyla ilgili özel röportaj

03.08.2015 - 12:24 | Son Güncellenme:

PembeNar.Com olarak son zamanların popüler oyunu GateOFF'un kurucusu Mehmet Bilgen ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İşte GateOFF'a dair merak ettiğiniz her şey...

GateOFF oyunuyla ilgili özel röportaj

Gizem Aydoğan: Öncelikle sizi tanıyalım Mehmet Bey.

Haberin Devamı

Adım Mehmet Bilgen. GateOFF' un kurucusuyum. Mesleğim mühendislik. Yaşım 31. Oyun evlerini ilk gördüğümde fantastik bir dünya geldi aklıma ve bunu hemen yapmak istedim. Mesleğim de bana bu konuda çok yardımcı oldu. Ayrıca ailem ve arkadaşlarımın desteği için de teşekkür etmek isterim.

Gizem Aydoğan: GateOFF nasıl bir oyun ve amacı nedir ?

Mehmet Bilgen: GateOFF Zaman Makinesi konsepti iki katlı bir evden kaçış oyunudur. Oyun içerisinde gerilim, zeka oyunları, görsel hafıza gerektirecek bulmacalar, fiziksel aksiyonlar mevcuttur. Amacınız, en az 2 kişi en fazla 6 kişiyle bir grup oluşturup 1 saat içerisinde 2 ipucu hakkınızla iyi bir ekip çalışması yaparak evden kaçmayı başarmak. GateOFF Zaman Makinesi konseptinde birden fazla zamanda yolculuk edeceksiniz.

Haberin Devamı

Bu zamanlara göre dekore edilmiş olan evimizde bulmacalara iyi bir şekilde konsantre olup zamanımıza geri dönmeyi başarabilirsiniz ya da zamanın herhangi bir noktasında sıkışıp kalırsınız :) GateOFF ekibi olarak, sizleri zamanda yolculuğa çıkarıp eğlenceyi ve heyecanı zeka ile birleştiren bir oyun hazırlamaya çalıştık.

Gizem Aydoğan: Böyle bir oyun yaratma fikri nereden aklınıza geldi ?

Mehmet Bilgen: Bu oyunlar aslında ilk olarak Japonya’da ortaya çıkmış olup tüm dünyaya kısa bir zamanda yayıldı diyebiliriz. İlk bu evlerden birini gördüğümüzde kesinlikle bunu yapmalıyız dedik. Düşünsenize, bir oyun hazırlıyorsunuz ve insanlar sizin yarattığınız bu dünyada gizemleri çözmeye çalışıyor, zihninizden kaçmaya çalışıyor. Fantastik bir kurgunun gerçek hayata yansımış hali.

Hatta öyle ki; fikirler gelmeye devam ediyor ve ikinci oyunumuz olan “SALOON” adlı, vahşi batıda bir barda geçen, yeni oyun evimizi çok yakında açıyoruz. Bu konsept daha çok korku dolu anlar yaşayacağınız, adeta bir korku filmindeki karakterler olarak oynanacak.

Gizem Aydoğan: GateOFF’a gelirken kendi arkadaşlarımızla gelmek zorunda mıyız, yoksa ekipleri siz mi oluşturuyorsunuz? Bu ekipler nasıl oluşturuyor?

Mehmet Bilgen: Evet kendi arkadaşlarınızla kurduğunuz bir ekiple geliyorsunuz. En az 2 kişi en fazla 6 kişiden oluşan ekibinizi kendi arkadaşlarınızdan kurup oyuna başlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Gizem Aydoğan: Oyun sabit mi yoksa değişiklikler yapıyor musunuz?

Mehmet Bilgen: Oyun konsept olarak sabit kısa sürede tüm konsepti değiştirme imkansız fakat gelen oyuncularla sohbetlerimizdeki geri dönüşlere göre zaman zaman ekleme çıkarmalar yapabiliyoruz. Ayrıca hiç gerilimden hoşlanmayan oyuncularımız olabiliyor onlar oyundan önce bize bu durumu bildirirse düzenlemeler yapabiliyoruz.

Gizem Aydoğan: Oyuncular süre sonuna kadar evden çıkış yolunu bulamayınca ne oluyor?

Mehmet Bilgen: GateOFF oluyorlar ve zamanın neresindelerse orada sıkışıp kalıyorlar :) Belki çözmeleri gereken daha çok bulmaca varken bunları görmekten mahrum kalıp oyunu bitiremiyorlar.

Gizem Aydoğan: Oyun esnasında klostrofobik bir ortam oluştuğunu sanıyorum. Bırakıp çıkmak isteyen oluyor mu? Oyuncular nasıl iletişime geçebiliyor?

Mehmet Bilgen: Evet bir yerde kapalı kalıyorsunuz ve kapılar kilitli, doğalında klostrofobik bir ortam oluşuyor. Bazen oyun içerisinde ki gerilimle birlikte oyunu bırakmak isteyen kişiler olabiliyor ilk önce sakinleştirmeye çalışıyoruz ama ısrarla çıkmak istenirse elbette oyundan çıkarıp arkadaşlarının devam etmesini sağlıyoruz. Evimizin içerisinde 15 tane kamera var ve ses sistemi mevcut oyuncuların tüm adımlarını moderatör odasında ki kameralardan takip ediyoruz. İpucu istediklerinde ya da herhangi müdahale edilmesi gereken durumlarda mikrofonla iletişime geçiyoruz.

Haberin Devamı

Gizem Aydoğan: En kısa sürede bulmacaları çözen ekip ne kadar sürede evden çıkmayı başarabildi?

Mehmet Bilgen: Evden kaçış oyunları forum yazarları ve forumlarının ismi RoomEscaper olan arkadaşlarımız 38 dk evden çıkmayı başararak en kısa sürede evimizden çıkan ekip oldular. Şuana kadar rekorlarını kıran çıkmadı.

Gizem Aydoğan: Bugüne kadar oyun esnasında yaşadığınız ilginç bir olay oldu mu?

Mehmet Bilgen: Aslında kamera arkasından oyuncuları izlemek çok keyifli oluyor. Gerilimli dakikalarda kavga eden çiftler olabiliyor ve oyunu kaybetmişlerse tartışmaları oyun sonrasında bizim yanımızda da devam edebiliyor. Tabi bizim onları izlediğimizi unutup duygusal anlarında yaşandığı oluyor :) Hiç korkmam ben deyip ilk gerilimde yerinden sıçrayan erkeklere çok rastlıyoruz.

Haberin Devamı

Gizem Aydoğan: Neden GateOFF’a gelip bu oyunu oynamalıyız?

Mehmet Bilgen: Öncelikle biz ekip olarak bu proje için çok kafa yorduk. Amacımız insanları eğlendirmek ve hayatın stresinden 1 saat dahi olsa tamamen uzaklaştırmak. Oyun sonrasında aldığımız tepkilere göre bunu başarabildik, insanlar bu 1 saatin nasıl geçtiğini hiç anlayamadıklarını tamamen evin içinde kaybolduklarını söylüyorlar. Aynı zamanda eğlenirken kafa yormak, şaşırtmak, iyi bir ekip ruhuyla çalışmalarını sağlayacak bir kurgu yapmaya çalıştık. Oynayan arkadaşların evimizden gülerek çıkmaları bize bunu gösteriyor ve mutlu ediyor.

Mehmet Bilgen'e bu keyifli röportaj için teşekkür ederiz.