Gündem Gaybubet evlerinde ‘okunmuş su’ çıktı

Gaybubet evlerinde ‘okunmuş su’ çıktı

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün mahrem yapılanmasının saklandığı ve “gaybubet evi” olarak bilinen yaklaşık 30 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 43 şüpheliden 30’u gözaltına alınırken, söz konusu adreslerde yapılan aramalarda sahte kimlikler, örgütsel dijital malzeme ve bir miktar paranın sıra pet şişeler içinde çok sayıda “okunmuş su” ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında mahrem imamlar ile talebe ve bölge sorumlularınının da bulunduğu öğrenilirken, diğer şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalar sürüyor.

Gaybubet evlerinde ‘okunmuş su’ çıktı

- Bursa’da FETÖ’nün “gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerine düzenlenen operasyonda firari 14 şüpheli yakalandı. Aralarında örgütün sözde “polis imamı” ile Ankara’daki hukuk mezunu öğrencileri hakim ve savcılığa hazırladıkları öne sürülenlerin de bulunduğu şüphelilerin “ByLock” kullanıcısı oldukları belirlendi. Evlerde yapılan aramalarda ise 2 sahte kimlik, sahte ehliyet, 22 GSM hattı, bir kısmında şifreli programların bulunduğu 26 cep telefonu, digital metaryeller ve bir miktar para ele geçirildi.

Haberin Devamı

- Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’nin TSK’daki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 astsubay gözaltına alındı. Örgütün ‘Ardışık arama ve kripto şifreleme’ yöntemlerini kullanarak iletişim kurduğu belirtilen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeye incelenmek üzere el konuldu.

- Niğde ve Bursa ‘de örgütün “hücre evleri”ne yönelik düzenlenen operasyonda 15 zanlı yakalandı.