Konut Gayrimenkulde fiyatlar artacak mı?

Gayrimenkulde fiyatlar artacak mı?

14.11.2014 - 10:11 | Son Güncellenme:

Türkiye gayrimenkul sektörü önümüzdeki dönemde fiyat artışı bekliyor.

Gayrimenkulde fiyatlar artacak mı

Türkiye gayrimenkul sektörü fiyat beklenti endeksi genel değerlendirme sonuçları açıklandı.
Gayrimenkul sektörü oyuncuları son dönemde özellikle maliyetlerdeki artışlar ve arsa sıkıntısı üzerinde duruyor. Konut fiyatlarınde ufak tefek değişiklikler meydana gelirken aslında sürekli maliyet artışı ve arsa sıkıntısının fiyatlara daha da yansıyacağının sinyalleri veriliyor.
Bir yandan da balon söylentileri dolanıyor. Uzmanlar talebe uygun ev konusunda balon olmayacağı yönünde fikir beyan ediyor. Ancak fiyatların yükselmesi ve faizlerdeki değişikler de tüketicinin konut alma sürecine yansıyor.
Reidin, Türkiye gayrimenkul sektörü için fiyat beklentisi konusunda bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonucuna göre, Türkiye'de sektör fiyat artışını beklemekte.
Reidin'in fiyat beklentisi raporu şu şekilde:
REIDIN tarafından hesaplanan Türkiye gayrimenkul sektörü fiyat beklenti endeksi değeri, 2014 yılı 3ncü çeyrek döneminde 117 olarak ölçülmüştür. Buna göre, gayrimenkul fiyatlarında geçmiş üç aylık döneme göre, önümüzdeki üç aylık dönemde kısmi bir fiyat artışı beklenmektedir.
"Kısmen" güveniyoruz
REIDIN tarafından hesaplanan Türkiye gayrimenkul sektörü güven endeksi değeri ise, 2014 yılı 3ncü çeyrek döneminde 98 (Kısmen Stabil) olarak ölçülmüştür.
- Milliyet