Gaziantep Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den açıklamalar

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den açıklamalar

30.05.2016 - 13:35 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te gerçekleştirilen AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesi Uluslararası Araştırma Konferansına katılan Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bizim en büyük mirasımız kültürel zenginliğimiz" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahinden açıklamalar

Gaziantep’te gerçekleştirilen AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesi Uluslararası Araştırma Konferansına katılan Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bizim en büyük mirasımız kültürel zenginliğimiz" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde özel bir otelde gerçekleşen AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesi Uluslararası Araştırma Konferansına çok sayıda yerli ve yabancı arkeoloji uzmanı katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent olarak en büyük zenginliğin kültürel miras olduğunu vurgulayarak, “Zamanda yolculuğun en önemli duraklarından bir tanesindeyiz. İnsanlık tarihi kadar eski bu coğrafyada bizim en büyük zenginliğimiz kültürel mirasımızdır. Yapacağımız proje ve çalışmalarda doğru bilgiye ihtiyacımız var. Bilginin bu alanda en önemli güç olduğu bir dönemden geçiyoruz. Yüzyıllardır bu coğrafyada medeniyetler en güçlü dönemini yaşamış, ama bunu dünyaya anlatmakta yaşanmışlığını ve tarihini bir çekim gücü oluşturmada yeterince başarılı olamamış yeterince anlatamamışız. Bunun hepimiz üzerinde bir sorumluluğu var. Dolayısıyla zamanı iyi yönetmemiz gerekiyor. Son dönemlerde vakıfların restorasyonların yükselen bir değer olduğunu ve bu değerlerin artık bizim için altından madenden ekonomik kalkınma kadar önemlidir. Bugün baktığımızda büyük medeniyetlerin önemli eserlerinin bu şehirde olduğunu görüyoruz. Dünyanın en iyi müzelerine gittiğiniz zaman Anadolu’nun en büyük hazinelerinin oradaki müzeleri nasıl süslediğini görüyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı


“ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜNÜN KURULMASI ÇOK ÖNEMLİ”


Burada bir arkeoloji enstitüsünün kurulmasının geç kalınmış bir ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, “Bilgiyi toparlamamız ve bilimsel manada buraya bir enstitü bir arkeoloji enstitüsünün kurulması ihtiyacının çok önemli bir ihtiyaç olduğunu gördük ve çok önemli bir projeye Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili bakanlıklarımızla çok yoğun çalışarak bu aşamaya getirdik. İnşallah yarın buradan çıkacak çıktıyla bunun biz bire bir takipçisi olacağız. Özellikle kentler yarışında bölgesel yarışta biz bu konuda iddialıyız. Daha önce başlamış olan çalışmaları hızlı bir şekilde toparlamak ve ilgili bütün birimleri koordine etmek durumundayız. Zaman işbirliği yapma zamanı, koordinasyon zamanı, teoriyle pratiği birleştirme zamanı, yerelden evrensele, evrenselden yerele hareket etme zamanıdır. İşte bu alan bize bu imkanları ve bu fırsatları sunuyor. Bizim için en önemli şey doğru bilgiyi almamız doğru kararlar vermemizdir. Çünkü arkeolojik alan ciddi bir uzmanlık istiyor. Bu konuda hızlı olmamız lazım” diye konuştu.