Gündem Gaziantep’in bakır ustası kadınları...

Gaziantep’in bakır ustası kadınları...

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odasının İŞKUR ile iş birliğinde açtığı meslek kurslarına katılan 80 kişiden 60’ını kadınlar oluşturuyor.

Gaziantep’in bakır ustası kadınları...

Bakır işlemeciliği-sedef kakmacılığını yaşatmayı ve mesleğe yeni ustalar kazandırmayı amaçlayan Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odasının düzenlediği kurslara özellikle kadınlar ilgi gösteriyor.
Odaya ait eğitim merkezine gelen kadınlar, maharetlerini bakır ve sedef işlemeciliğinde gösterirken, günlük ödenen 20 lira ile de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, kurslara erkekler kadar kadınların da ilgi gösterdiğini belirtti ve bugüne kadar yaklaşık 300 kişinin meslek öğrendiğini söyledi. Kursiyerlerden Aslı Kılıçlıoğlu (20), kadınların bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılığı konusunda erkeklerden daha maharetli olduğunu savunarak, mesleği sürdürmek istediğini söyledi. Emine Ay da (37) “Burada hem stres atıyorum hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorum” diye konuştu. Nurel Karakış (25) ise bakır işlemeciliğinin kendisine terapi gibi geldiğini ifade etti.