Gaziantep "Gaziantep'in Daha Büyük Fuar Alanına İhtiyacı Var"

"Gaziantep'in Daha Büyük Fuar Alanına İhtiyacı Var"

26.04.2018 - 10:39 | Son Güncellenme:

Hannover Fairs Genel Müdürü Kühnel: "Gaziantep dünya genelinde makina halıcılığının merkezi konumunda, halı üretiminin yüzde 30'unu tek başına karşılıyor ama bunun daha da artacağına inanıyorum" -"Katılımcı firmalardan gelen talepleri fuar alanında yer kalmadığı için geri çevirmek zorunda kaldık. Çünkü 22 bin metrekarelik fuar alanı artık Gaziantep'e yetmiyor"

Gaziantepin Daha Büyük Fuar Alanına İhtiyacı Var

GAZİANTEP (AA) - Hannover Fairs Genel Müdürü Alexander Kühnel, dünya makina halısı üretiminin başkenti Gaziantep'in, ürünlerini daha iyi sergileyebilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için yeni ve daha büyük bir fuar alanına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli fuarlarından Domotex Almanya ve Domotex Türkiye'yi düzenleyen Hannover Fairs'in Genel Müdürü Kühnel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası iş birliğiyle 11'incisi düzenlenen Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nın her geçen yıl daha da büyüdüğünü söyledi.

Domotex'i bu yıl 5. kez birlikte düzenlediklerini anlatan Kühnel, "Beşine de katıldım ve bu yıl önceki yıllara göre oldukça pozitif yönde gelişmeler gözlemliyorum. Stantların tasarımları her geçen gün daha da profesyonelleşiyor. Bu yıl GTO ve GAHİB ile ciddi iş birlikleri kurduk. Kendimi bu ailenin bir üyesi olarak hissediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Kühnel, Domotex Türkiye'nin Gaziantep için önemine dikkati çekerek, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi ve katılımcının fuara geldiğini belirtti. Fuarın halı sektörünün yanı sıra kent ekonomisi ve turizmine de katkı sağladığını anlatan Kühnel, şunları kaydetti:

"Gaziantep dünya genelinde makina halıcılığının merkezi konumunda, halı üretiminin yüzde 30'unu tek başına karşılıyor ama bunun daha da artacağına inanıyorum. Dünyanın büyük mağazalarında da Gaziantep'te üretilen halılar satılıyor. Bu kapsamda fuarın önemi daha da iyi anlaşılabilir. Domotex Türkiye'ye bu yıl yoğun ilgi var. Katılımcı firmalardan gelen talepleri fuar alanında yer kalmadığı için geri çevirmek zorunda kaldık. Çünkü 22 bin metrekarelik fuar alanı artık Gaziantep'e yetmiyor. Dünya halıcılığının merkezi olan bir kentin daha büyük bir fuar alanına ihtiyacı var."

Domotex Hannofer'i 95 bin metrekarelik bir alanda düzenlediklerine dikkati çeken Kühnel, Domotex Türkiye'ye katılan tüm firmaların orada da mutlaka yer aldığını dile getirerek "Aslında biz Domotex Hannover'i Türklerin şov yaptığı bir fuar olarak da görüyoruz. Koridorlarda gezerken kendimi Gaziantep'teki fuarda gibi hissediyorum. Çünkü her yerden Türk dostlarım çıkıyor" diye konuştu.

- Fuar

Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan 195 firma, ürünlerini 22 bin 175 metrekarelik kapalı alanda alıcıların beğenisine sundu. Ülke genelinden 160 firmanın katıldığı fuarda, Gaziantepli 122 firma stant açtı.

Haberin Devamı

ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün'den katılan firmaların 195 stant açtığı fuar, 27 Nisan'da sona erecek.