Gaziantep GAZİANTEP KÜRESEL FIRSATLAR ZİRVESİ YAPILDI

GAZİANTEP KÜRESEL FIRSATLAR ZİRVESİ YAPILDI

10.10.2016 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

GAZİANTEP KÜRESEL FIRSATLAR ZİRVESİ YAPILDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen Gaziantep Küresel Fırsatlar Zirvesi’ GAİB toplantı salonunda yapıldı.
“Katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz”
Gaziantep Küresel Fırsatlar Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz Irak’a yapılan ihracatlarda yüzde 20 oranında bir düşüş olduğunu söyledi. Çıkmaz, “Afrika pazarını ve uzakdoğuyu iyi etüt ettik. Avrupa ve Ortadoğu pazarında ilerliyoruz. Ar-Ge ve inovasyona önem verip daha fazla ilerleyeceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerle ilgili yatırım yapmalıyız” dedi.
“Gaziantep Türkiye’nin en başarılı illeri arasında”
TİM Genel Sekreteri Bader Arslan, “Gaziantep, Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alıyor. Özellikle halı ihracatında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Suudi Arabistan’ın halı ithalatının yüzde 37’sini sadece Gaziantep karşılamış. Petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı önümüzdeki yıllarda Suudi Arabistan ve bölgedeki diğer ülkelerin ekonomilerinde bir canlanma olmayacaktır. Gaziantep un ve unlu mamüller ihracatında da önemli kentlerin başında geliyor” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından toplantı "İnternetten Müşteriye Ulaşmanın Yolu", "Türkiye’nin Dünyadaki Konumu", "KOBİ’lere Gümrük Süreçlerinde Kazandıracak Öneriler" Bloomberg HT Radyo Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen’in "Akıllı Sanayicinin Para Stratejisi", Alibaba.com Türkiye Genel Müdürü Orkun Aytulun’un "İnternetteki Küresel Fırsatlar" ve TİM Genel Sekreteri Bader Arslan’ın "Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar" DHL Ekspress Türkiye Ceosu Markus Reckling "İnternetten Müşteriye Ulaşmanın Yolu", Turkishtime Genel Yayın Yönetmeni Barış Soydan "Türkiye’nin Dünyadaki Konumu" ve DHL Ekspress Türkiye Havaalanı Müdürü Volkan Demiroğlu "KOBİ’lere Gümrük Süreçlerinde Kazandıracak Öneriler" konulu sunumlarıyla devam etti.
Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.