Gündem Gaziantep, şehidini uğurladı

Gaziantep, şehidini uğurladı

24.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Elmalı Tepe Üs Bölgesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen evli 24 yaşındaki jandarma uzman çavuş Ömer Harun Demir memleketi Gaziantep’te 4 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.

Gaziantep, şehidini uğurladı

Bir çocuk babası şehit Demir için Bahaeddin Nakıboğlu Camii’nde düzenlenen törene Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Şehidin eşi Yüksel Demir, gözyaşları içinde eşini son yolculuğuna uğurlarken sinir krizi geçirdi. Tabuta sarılarak gözyaşı döken Demir, “Ne olur beni bırakma. Ben sensiz ne yaparım? Ben seni çok özledim” dedi. Bir yakınının kucağında töreni izleyen şehidin 1 yaşındaki kızı Nesrin de çevresindeki ağlayanlardan etkilenerek gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşi Alican cenaze namazı öncesi fenalık geçirdi.
Şehit Demir’in cenaze törenine 4 bin kişi katıldı. Şehit uzman çavuşun cenazesi İl Müftüsü Ahmet Çelik’in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. 4 bin kişinin gözyaşları arasında uğurlanan Demir, Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.