Gündem Hücre evi baskınında kendini patlattı

Hücre evi baskınında kendini patlattı

20.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te polis ekipleri, Çağlayan Mahallesi’ndeki terör örgütü IŞİD’in hücre evi olarak değerlendirilen bir eve dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi.

Hücre evi baskınında kendini patlattı

Gaziantep’te geçen 1 Mayıs’ta bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu saldırının ardından polis, kentte alarma geçti. Ancak, hafta sonu istihbarat birimleri IŞİD terör örgütünün Gaziantep’te 19 Mayıs kutlamalarında bomba yüklü araçla veya canlı bomba şeklinde saldırı yapacağı bilgisine ulaştı. Dün sabah yapılan operasyonlarla birlikte 3 gün içerisinde IŞİD’le bağlantılı oldukları şüphesiyle 60’ı aşkın kişi gözaltın alındı.

Haberin Devamı

Kardeşi de gözaltında

Polis dün akşam saatlerinde ise sorguladığı şüphelilerden bugüne kadar Türkiye’de IŞİD tarafından yapılan canlı bomba saldırılarını organize eden isim olarak bilinen Yunus Durmaz ile kardeşi Hacı Ali Durmaz kardeşlerin infial yaratacak bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisine ulaştı. Bu bilginin ardından harekete geçen polis, Gaziantepspor-Antalyaspor karşılaşmasının oynanacağı bölgeleri bariyer ve TOMA’larla trafiğe kapattı.

Polis, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda 4 milyon ödül ile kırmızı listede aranan Yunus Durmaz ile 1.5 milyon lira ödül ile mavi listede yer alan kardeşi Hacı Ali Durmaz’ın kaldığını belirlediği Çağlayan Mahallesi Berber Mustafa Sokak’taki eve baskına gitti. Baskın sırasında hücre evinde bulunan Yunus Durmaz, üzerinde bulunan bombayı infilak ettirdi.

Haberin Devamı

Yunus Durmaz ölürken, kardeşi Hacı Ali Durmaz gözaltına alındı. Eve giren polisler, içeride tuzaklanmış patlayıcıları da kontrollü şekilde imha etti.

Bu arada Durmaz kardeşlerin kaldığı hücre evinin geçen yıl Kasım ayında polis baskınında kendisini patlatarak ölen Ankara Gar Meydanı’ndaki saldırıyı yapan canlı bombaları bu kente götürdüğü için aranan Halil İbrahim Durgun’un ailesinin yaşadığı eve birkaç yüz metre mesafede olduğu görüldü.