Gaziantep GAZİANTEP’TE DİLENEN ÇOCUKLAR POLİS KISKACINDA

GAZİANTEP’TE DİLENEN ÇOCUKLAR POLİS KISKACINDA

30.03.2015 - 19:13 | Son Güncellenme:

.

GAZİANTEP’TE DİLENEN ÇOCUKLAR POLİS KISKACINDA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlilerince 16-29 Mart 2015 tarihleri arasında sokakta ve kavşaklarda dilenen çocuklarla ilgili çalışma yapıldı. Yapılan denetimlerde, 49’u Suriye uyruklu, 4’ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 53 çocuk, sokakta dilenmekten dolayı muhafaza altına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, muhafaza altına alınan Suriyeli çocuklardan 34’ünün ailesine verildiği, Gaziantep Valiliği’nin 24 Aralık 2014 tarih ve 3340 sayılı kararı gereği, çocuklarını ikinci defa dilendirdikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa gönderileceği yazılı olarak tebliğ edildiği bildirildi. Açıklamada, 15 Suriyeli çocuğun, idari işlemler yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Dilenci Toplama Merkezi’ne, Türk vatandaşı 4 çocuğun ise, yasal uyarı yapılarak ailelerine teslim edildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, “Küçük yaşta çocukların sokak ve kavşaklarda dilendirilmesi konusu Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nce sürekli takip edilmekte olup, vatandaşların bu konudaki şikâyet ve müracaatlarını 155 Polis İmdat hattına bildirmeleri halinde gerekli işlemler derhal yapılacaktır” denildi.