Gündem Gaziantep'te otobüs devrildi

Gaziantep'te otobüs devrildi

18.08.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

Antalya'dan Batman'a giderken devrilen yolcu otobüsünün altında kalan dört yolcu yaşamını yitirdi, en az 31 kişi yaralandı. Yaralılardan beşinin hayati tehlikesi sürüyor. Kazada, yol kenarındaki bariyerin aracın önünden girip arkasından çıkması korkunç bir görüntü ortaya çıkardı.

Gaziantepte otobüs devrildi

Antalya'dan Batman'a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi yakınlarında devrildi. Kazada 4 kişi olay yerinde ölürken, 31 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Antalya'dan Batman'a gittiği öğrenilen Mehmet I. idaresindeki 01 EHD 31 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Nurdağı-Gaziantep karayolunun 16. kilometresinde devrildi.

Kazada otobüsün altında kaldığı öğrenilen 4 yolcu olay yerinde hayatını kaybederken, 31 yolcu ise yaralandı. Hayatını kaybeden iki yolcunun kimliği belirlendi: Muhammed Furkan Bozyel ve Mehmet Hilaloğlu. Ölenler arasında bir anne ve kızı da var ancak ikisinin de üzerinden kimlik çıkmadı.

Yaralılar Gaziantep'teki çeşitli hastanelere kaldırılırken yaralılardan beşininin hayati tehlikesi devam ediyor.

Yardımcı Kaptan Salih Altay, "Ben uyuyordum. Bir hareketlilik oldu. Otobüsün devrildiğini anladım. Vaziyet böyleydi. Ortalık can pazarı. Her tarafta yaralılar vardı" dedi.

Haberin Devamı

Kazada sürücü Mehmet I.'nın da yaralandığı öğrenilirken, yol kenarındaki bariyerin aracın önünden girerek, arkadan çıktığını ifade etti. Kaza sonrası olayı merak eden ve yardım etmek isteyen vatandaşların kazanın olduğu yolun tüm şeritlerini tamamen ulaşıma kapatması üzerine ise ambulanslar olay yerine uzun süre sonra ulaşabildi.

Kaza nedeniyle Nurdağı-Gaziantep karayolunun Gaziantep'e gidiş istikameti yaklaşık 3 saattir ulaşıma kapalı tutuluyor.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Yazarlar