Gaziantep Gaziantep'te Ulaşım Ücretsiz

Gaziantep'te Ulaşım Ücretsiz

03.06.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

.

Gaziantepte Ulaşım Ücretsiz

Gaziantep ulaşımında kullanılan Kart27 sistemi anlaşmasının sona ermesi üzerine elektronik ödeme sistemi kapatıldı. Bunun üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması ve ulaşımda aksaklıkların yaşanmaması için otobüs ve tramvaylar yeni sisteme geçinceye kadar ücretsiz olarak taşıyacak.
Yeni sistemde vatandaşlar ellerindeki kartları ücretsiz olarak değiştirebilecek.
Gaziantepkart geliyor
Toplu taşıma araçlarını kullanan çok sayıda vatandaşın mağdur olmaması için sistem değişikliği öncesinde harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hızla gelişen ve büyüyen dünyadaki teknolojik gelişmeleri Gazianteplilerle buluşturuyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi akıllı şehir ve akıllı ulaşım alanında birçok yeniliği bulunan Gaziantepkart’a geçiş sürecini başlattı. Gazianteplilere birçok avantaj sağlayacak olan Gaziantepkart’ın montaj çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.
15 Haziran pazartesi itibarıyla kullanılmaya başlanacak olan Gaziantepkart’ın avantajları ise kullanıcılarını şimdiden heyecanlandırdı. Yeni sistemde vatandaşlar çocuklarının hangi otobüse nereden ve ne zaman bindiklerini uygulama üzerinden görebilecek.
Bunun yanı sıra kredi kartı ve akıllı telefonlar otobüslere biniş yapılabilecek, vatandaşlar evlerinden veya cep telefonlarından kartlarına bakiye yüklemesi yapabilecek, otobüsüm nerede ve nasıl giderim uygulaması olacak, yeni akıllı duraklar yapılacak, kart satışı ve dolumu yapan otomatların sayısı iki katına çıkarılacak, olası tehdit, hırsızlık, kaza ve diğer şüpheli durumlar için her araçta panik butonu olacak ayrıca yeni sistem sayesinde Özel Halk Otobüsü esnafı içinde daha doğru bir sorgulama imkanı doğacak.