Gaziantep Gaziantep'teki Darbe Girişimi Davası

Gaziantep'teki Darbe Girişimi Davası

16.11.2017 - 16:02 | Son Güncellenme:

5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi Mütalaasını veren savcı, 26 sanığın tutukluluğunun devamını, 5 sanığın da tahliyesini talep etti

Gaziantepteki Darbe Girişimi Davası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

8. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen hafta görülmeye başlayan duruşmaya, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilen eski tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 42 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık savunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı Cihat Öztürk, ara karar için mütalaasını verdi.

15 Temmuz gecesi ile 16 Temmuz'un ilk saatlerinde tugayda yaşananlara ilişkin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, dönemin Adana Garnizon Komutanı olan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Başkanı Korgeneral Osman Erbaş, dönemin Özel Kuvvetler Komutanı olan 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile iddianamede ismi geçen diğer tanıkların dinlenmesini talep eden Öztürk, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçuyla itham edilmeyen "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan itham edilen sanıklar Görkem Şahin, Uğur Üstündağ, Ali Şişik, Haşim Büyükdalda, Özer Özer ve Ahmet Gökçen'in dosyalarının, ana yargılamanın selameti açısından ayrılmasını istedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Öztürk, sanıklar Mesut Dündar, Ahmet Aktaş, Umut Yılmaz, Erkan Savaş ve Görkem Şahin'in adli kontrol tedbiriyle tahliyesine, 26 sanığın tutukluluğuna devam edilmesini ve adli kontrol taleplerinin de devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya ara verildi.