Ekonomi Gaziantep trafiğinden elektrik üretecekler

Gaziantep trafiğinden elektrik üretecekler

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlere girişimcilik konusunda eğitimler veren, fikirlerini geliştirip yatırımcılarla buluşmalarını sağlayan InnoCampus yaklaşık üç ay önce Gaziantep Üniversitesi’nde başlattıkları programın meyvelerini toplamaya başladı.

Gaziantep trafiğinden  elektrik üretecekler

Gaziantep Üniversitesi ve Uluslararası Göç Örgütü’nün desteğiyle hayata geçirilen “InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programı”, girişimcilerin sunumlarını yatırımcıların katılımıyla düzenlenen etkinlikle sunmalarıyla tamamlandı. 10 proje arasından öne çıkanlar arasında yoğun kullanılan yollardan elektrik üretmeyi hedefleyen EMAY takımının projesi de var. EMAY ekibini oluşturan Boran Can ve Emre Aydın, bu proje üzerine 3.5 yıldır çalışıyor. Emre Aydın InnoCampus sayesinde AR-GE sürecini girdiklerini ve prototiplerini geliştirdiklerini anlattı:

“Gaziantep’te trafikten elektrik üretmek istiyoruz. İşe ilk önce Gaziantep Üniversitesi’nde başlamak niyetindeyiz. 100 arabayla anlık olarak 10 bin watt üretebiliriz. Bu da 90 watt harcayan ampullerin yaklaşık 110 tanesine bu enerjiyle ışık verebileceğimiz anlamına geliyor.”

Mültecilere gelir

Zanaat ve diğer mesleki kabiliyetleri olan mültecilere satış kanalı yaratmayı hedefleyen Joon ise hem zanaat dallarının kaybolmasını önlemek hem de mültecilere gelir yaratmak hedefiyle yola çıkmış. Suriyeli girişimciler Khaled Fattal, Ghalia Eibad ve Ahmad Almasri’nin Robo Basic projesi de çocuklara robotların yardımıyla eğitim vermeyi amaçlıyor.
InnoCampus’ün kurucu ortağı Memet Ünsal 10 takıma da ihtiyaçlarına göre 75 bin liralık destek sağlanacağının müjdesini verdi.