İzmir Gaziemir'e Adalet Ve Üç Fidan Parkı

Gaziemir'e Adalet Ve Üç Fidan Parkı

03.08.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

.

Gaziemire Adalet Ve Üç Fidan Parkı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, kentte yeni yapılan parklara Adalet ve Üç Fidan ismini verirken, Üç Fidan Parkında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın heykelinin yer alacağı belirtildi.
Gaziemir Belediyesi, ilçeye iki yeni özel park daha kazandırıyor. Bölge halkının yaşam koşullarını ve dönemin şartlarını dikkate alarak tematik parklar oluşturan belediye, kente kazandırdığı iki yeni parkta da özel tema işledi. Gaziemir Belediyesi Irmak Mahallesinde yapımını tamamladığı ve üç bölümden oluşan 4 bin metrekarelik parka Üç Fidan ismini verdi. Parka, Üç Fidan olarak idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın heykelleri dikileceği bildirildi. Yürüyüş yolları, yeşil alan, oyun alanlarının yer aldığı park ayrıca bölge halkının hizmetine sunuldu.
Belediye, Sevgi Mahallesinde yapımına devam ettiği 8 bin metrekarelik parkada ise Adalet Parkı adını verdi. Taş duvarlarla basamaklandırılan ve tesfiyesi yapılan alana inşaat alanlarında kalan zeytin ağaçları taşındı. Zeytin ağaçlarının ikinci yaşam şansı bulduğu parktaki mevcut ahlat ağaçları da aşılanarak armut ağacına çevrildi. Ağaçların ve yeşil alanlarının sulanması için damla sulama sistemi kuruldu. Tematik parka, ‘taşıdığı kılıcıyla gücü, elindeki terazisiyle de adaleti temsil eden Adalet Tanrıçasının heykelinin de dikileceği açıklandı.