Çorum GAZİLER GÜNÜ ÇORUM’DA KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ ÇORUM’DA KUTLANDI

19.09.2014 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

GAZİLER GÜNÜ ÇORUM’DA KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü, Çorum’da düzenlenen törenle kutlandı.
Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Vali Sabri Başköy, Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili J. Yrb. Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Çorum Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Eker, Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül, daire amirleri ve üst düzey askeri ve polis yetkililer katıldı.
Törende bir konuşma yapan Binbaşı Aykut Gürses, dünya tarihinde yer alan her milletin, kendine has özellikleriyle tanındığını belirterek,Türk milleti de bilinen tarihi boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı, barış zamanlarında da misafirperverliği ve engin hoşgörüsüyle anıldığını ifade ederek, ‘Türk’ adının bir anlamının da ‘cesur’ oluşunun nedeninin bu olduğunu söyledi.
Memleketinde ailesini, eşini boynu bükük, gözü yaşlı bırakıp, milleti, devleti ve vatanı uğruna mücadeleye koşan, en kıymetli varlığını, canını hiç bir tereddüt göstermeden, severek ve isteyerek feda eden şehitler ve kahraman gaziler hakkında ne söylense kifayetsiz kalacağının bilincinde olduklarını dile getiren Gürses, “Şehitlerimiz toprağın kara bağrında sıradağlar gibi yatarken, gazilerimiz o sıradağlar üzerindeki gaza sancakları gibi gururla dalgalanmaktadır. Şu anda karşımızda duran bu yiğit insanlar, Türk milletinin kalbinin en nadide köşesinde yaşamaktadırlar. Şunu biliyoruz ki; güzel yurdumuzun en küçük yerleşim biriminden en gelişmiş şehrine kadar askere gönderilen her Türk genci elleri kınalanarak uğurlanır oğlunun eline kına yakarak komutanlarına teslim eden bir asker anası; inanarak, anlamını bilerek ve tam bir imanla evladım vatana kurban olsun ya şehit olsun ya gazi olsun der. Büyük Türk milletinin varlığını korumak yüceltmek ve ölümsüzleştirmek düşüncesi ile her karış toprağı ecdat kanı ile yoğrulmuş vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatını veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gaziler kendinizi feda ettiğiniz idealler uğrunda azgın suları durduracak sert kayaları parçalayacağız. Ay yıldızlı al bayrağımız mavi semalarımızda ebediyen dalgalanacaktır” dedi.
Anıttaki program 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ferhat Göktepe ise, şehitlerin nurlanmış gazilerin ise onurlanmış şahsiyetler olduğunu söyledi.
Göktepe, gazilerin tüm güçlüklerin karşısında duran, vatanını ve milletini korumak için canla, başla mücadele eden bir milletin şahitleri olduğunu belirtti.
Törene katılan gaziler ve protokol üyeleri, daha sonra şehitliği ziyaret ederek dua etti.