Samsun GAZİLER ÜZGÜN

GAZİLER ÜZGÜN

18.09.2014 - 18:11 | Son Güncellenme:

.

GAZİLER ÜZGÜN

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Geçen yıl ve bu yıl çıkarılan torba yasalarda bu kahramanların isimlerinin dahi zikredilmemiş olması bizi çok derinden üzmüştür” dedi.
19 Eylül Gaziler Günü olması münasebetiyle açıklama yapan Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle kazanılmasının ardından 1921 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem mareşallik hem de gazilik unvanı tevcih edilmiştir. Bu vesileyle 2002 yılında çıkarılan bir kanunla 19 Eylül Gaziler Günü olarak tarihe geçmiştir. Samsun Atatürk’ün şehri ve Kurtuluş Mücadelesi’nin başlatıldığı bir mübarek şehir olması hasebiyle yarın nasip olursa Atatürk Anıtı’nda 09.00’da başlayacak olan aktivitelerimiz akşama kadar devam edecektir. Büyük Cami’de cuma namazından önce bütün şehitlerimize ve vefat eden kahraman gazilerimize bir mevlidi şerifimiz vardır. Samsun halkımızı, kamu kurum kuruluşlardaki bütün temsilcilerimizi, sendikalarımızı, belediye başkanlarımızı ve devletimizin diğer temsilcilerimizi yarın sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda buluşmak üzere bekliyoruz” diye konuştu.
Gazilerin mağduriyetlerini dile getiren Diril, “Kore gazilerimiz ve Kıbrıs gazilerimiz belli bir yaşa gelmişler, hiç bir ikbalin peşinde koşmayan insanlardır. Geçen yıl ve bu yıl çıkarılan torba yasalarda bu kahramanların isimlerinin dahi zikredilmemiş olması bizi çok derinden üzmüştür. Halbuki Cumhurbaşkanımızdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızdan, Başbakanımızdan defalarca sözler aldığımız halde bu sözlerin hiç biri yerine getirilmemiştir. Kıbrıs gazilerimizin çocukları kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam hakkı bekliyor, onlar yerine getirilmemiştir. Kıbrıs, Kore gazilerimizin ve İstiklal Savaşı gazilerimizin mirasçılarına belli bir oranda belli bir sayıda onun dışına çıkılmadan Milli Mücadele madalyası verilmemiştir. Bunun dışında 2007 yılında çıkarılan şeref aylıklarında sosyal güvencesi olan olmayan ayrımı gazilerimizi yıpratmıştır. Yani sosyal güvencesi olan gaziye farklı, sosyal güvencesi olmayan gaziye farklı şeref aylığı verilerek gaziler arasında huzursuzluk olmuştur. Bunların tamamının yeniden gözden geçirilip siyasiler tarafından değerlendirilmesini çok önemli buluyoruz. İnşallah bu dönemde bu mağduriyetlerimiz de giderilir diye umut ediyoruz” şeklinde konuştu.