Edirne Gazilerden Afrin Provokasyonu Yapan Gazeteye Tepki

Gazilerden Afrin Provokasyonu Yapan Gazeteye Tepki

23.01.2018 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

Gazilerden Afrin Provokasyonu Yapan Gazeteye Tepki

EDİRNE (AA) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi üyesi gaziler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yayımlanan Afrika gazetesini Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili haberi nedeniyle kınadı.

Haberin Devamı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Genel Sekreteri Gazi Fevzi Demir, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, sınırların teröristlerden temizlenmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını anımsattı.

Mehmetçiğe dua ettiklerini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Bizler de 20 Temmuz 1974'te Rumlar tarafından soydaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen soykırımı engellemek için adaya barış ve huzuru getirmek için gitmiştik. Türk ordusu tarih boyunca soydaşlarımızı nerede olursa olsun ve dünya üzerindeki tüm mazlumların koruyucusu olmuştur. Bizler geçmişte Türk ordusunun birer neferi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu uğurda ölümü göze aldık, şehitliğe razı olduk. İhtiyaç olması halinde yine vatanımızı korumak ve vatanımıza göz diken bölücü terör örgütlerini yok etmeye her zaman hazırız."

Haberin Devamı

Afrika gazetesinin yaptığı haberle Zeytin Dalı Harekatı'nı "işgal olarak" nitelediğini anımsatan Demir, gazetenin haddini bilmez haberlerini kınadıklarını, KKTC savcılığının haberle ilgili gazete hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep ettiklerini kaydetti.

- "Bir ayağımı verdim, diğerini de vermeye hazırım"

Kıbrıs gazisi 65 yaşındaki Alattin Ak da duasıyla yanında olduğu Mehmetçiğin gerekirse tek bacağıyla da yanında olmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Biz mayıncıydık. Dağlardaki mayınları söktük. Daha sonra cephede görev aldığımda karşı taraftan ateş açıldığında ayağımdan yaralandım. 43 yıldır ayağım yok o günden bu yana 1,5 kilo protezi taşıyorum. Bir ayağımı verdim, diğerini de vermeye hazırım. Şu an görev verilsin bütün arkadaşlarımızla hazırız. Kıbrıs'ta basında çıkan haberden iki gecedir uyuyamıyoruz, bu gazeteyi kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Kıbrıs gazisi 64 yaşındaki İbrahim Aksal ise vatan ve bayrak için her zaman göreve hazır olduklarını söyledi.

Açıklamaların ardından gaziler, Kıbrıs Barış Harekatı'nda çektirdikleri fotoğraflara baktı ve anılarını paylaştı.

Basın açıklamasına Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve gaziler katıldı.