Ankara Gazili Akademisyenler ‘Uluslararası Yayın Teşvik Ödülleri'ni Aldı

Gazili Akademisyenler ‘Uluslararası Yayın Teşvik Ödülleri'ni Aldı

13.06.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

.

Gazili Akademisyenler ‘Uluslararası Yayın Teşvik Ödüllerini Aldı

Gazi Üniversitesi, ‘Uluslararası Yayın Teşvik Ödülleri’ni sahiplerine ulaştırdı.
Bu yıl 21’incisi düzenlenen ’Uluslararası Yayın Teşvik Ödülleri’ töreni, Mimar Kemaleddin Salonu’nda yapıldı. Gazili akademisyenlerin 2016 yılına ait başvurularının dikkate alındığı organizasyondu, 903 makale, 244 atıf, 18 patent, 21 proje, 3 endüstriyel tasarım, 1 kitap ve 1 kitap bölümü ile toplamda bin 191 çalışma ödülle layık görüldü. Uluslararası akademik camianın dikkatle izlediği ‘Web of Science’ verileri yayın teşvik ödüllerine de referans olurken 2016 yılı verilerine göre bin 522 yayın aktif olarak taranmaya devam ediyor.
Törende konuşma yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan 90. yılını kutlayan Gazi Üniversitesi’nin 10 uluslararası derecelendirme kuruluşunun 9’unda yer alan Türkiye’deki 5 üniversiteden biri olduğunu anımsatarak, 15 Mayıs 2017’de yapılan bir başka açıklamaya göre de, 2016-2017 yılı alan sıralamasında Gazi Üniversitesinin 13 bilim alanında dünya sıralamasına girmeyi başardığını vurguladı.

“Gazi bir dünya markasıdır” diyen Prof. Dr. Uslan konuşmasına şöyle devam etti:
“Üniversitemiz 41 bilim alanının 25’inde listede yer alan ve ülkemizin en çok bilim alanında dereceye giren 3. üniversitesi oldu. Türkiye’de; Malzeme Mühendisliği alanında 3., Mühendislik, Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarında 4., Tıp ve Sağlık Bilimleri, Biyoloji, Farmakoloji, Diş Hekimliği alanlarında 6., İnşaat Mühendisliği, Fizik ve Matematik alanında 7., Kimya alanında 8. olmayı başardık. Ayrıca bu alanlardan İnşaat Mühendisliği, Diş Hekimliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Farmakoloji alanlarında üniversitemiz dünya sıralamasında ilk 500’de yer almayı başardı.”
Prof. Dr. Uslan, Gazi’nin "Araştırma Üniversitesi" olarak seçildiğini ve 58 başvuru içinde seçilen 25 üniversite arasında Gazi’nin de olduğunu belirtirken, üniversitenin öz değerlendirme raporunun da 7 Haziran 2017 tarihinde Yükseköğretim Kuruluna teslim edildiğini ifade etti. Prof. Dr. Uslan, konuşmasının ardından ödüle layık görülen öğretim üyeleri ve elemanlarına ödüllerini verdi.