Gündem Gazilik verilmeyen oğlu 4 gündür kayıp

Gazilik verilmeyen oğlu 4 gündür kayıp

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Askerliğini yaparken yaralanan, sağlığına kavuşunca evine gönderilen Erhan Yakut’tan 4 gündür haber alınamıyor. Baba Cengiz Yakut, “İş kazası dediler, gazi yapmadılar. Bunalıma girdi, ortada yok” dedi

Gazilik verilmeyen  oğlu 4 gündür kayıp

Hakkari’nin Çukurca İlçesi yakınlarındaki Geçimli Karakolu’na, Ağustos 2012’de yapılan terör saldırısında çıkan çatışmada, altı asker ve iki korucu şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştı. Saldırıdan yaralı kurtulan askerlerden biri olan Bursa İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut’un, Ankara’daki tedavisinin ardından ambulans yerine otobüsle İnegöl’e gönderilmesi, kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.
Kendi isteği ile otobüsle geldiğini anlatan Erhan Yakut, kendisine gazilik unvanının verilmediğini gerekçe gösterip, iddiaya göre, Milli Savunma Bakanlığı hakkında dava açtı.
‘İş kazası’ denildi
Aradan 5 yıl geçmesine rağmen oğluna gazilik raporu verilmediğini, iş kazası raporu verildiği ifade eden babası Cengiz Yakut, şöyle dedi:
“Oğluma ‘gazilik’ verilmesi için hakuk mücadelesi başlattık. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda ‘İş kazası’ denildi. Çocuğum inşaattan düşmedi, terör saldırısında yaralandı. Belinde mermi yarası, sol baş parmağında çatlak var, 100’den fazla şarapnel parçası var. Ama ‘Çalışmasına engel yok’ diyorlar. Bu rapor geldikten sonra oğlumun dengesi bozulmuştu. Geçtiğimiz cuma günü bir internet sitesinden yaralı bir askere gazilik ünvanı verildiği haberini okuyunca çok üzüldü. Sonraki gün telefonunu evde bırakıp ayrıldı. O günden sonra kendisinden hiçbir haber alamadık. Tüm aramalara rağmen ona ulaşamadık. Hayatından endişe ediyorum. Jandarmaya bilgi verdik. Çocuğumun bulunmasını istiyorum.”
FETÖ soruşturması
Adli Tıp kurumunda oğluna iş kazası raporu veren doktorlardan biri hakkında FETÖ soruşturmasından işlem yapıldığını, olay sonrası oğlunu ziyarete gelen ve 15 Temmuz sonrası tutuklanan dönemin Valisi Şahabettin Harput’un çocuğu için gazi dediğini anlatan Yakut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediğini dile getirdi.

Haberin Devamı