Trabzon Gaziosmanpaşa'dan Trabzon'a Kardeşlik İftarı

Gaziosmanpaşa'dan Trabzon'a Kardeşlik İftarı

02.06.2017 - 22:37 | Son Güncellenme:

.

Gaziosmanpaşadan Trabzona Kardeşlik İftarı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği tarafından Yavuz Selim Stadı’nda düzenlenen “Gaziosmanpaşa’dan Trabzon’a Kardeşlik İftarı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Yavuz Selim Stadı’nda düzenlenen iftar programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin bileğini bükmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade ederek, “Şırnak’ta bir helikopter kazasında kaybettiğimiz Aydoğan paşamız başta olmak üzere bütün yiğitlerimize bütün evlatlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Allah başta aileleri olmak üzere inşallah bu güzel milleti onlarla cennette buluşturur. Şu anda 10 bin evladımız Diyarbakır, Lice, Kocaköy ve Bingöl kırsalında operasyon yapıyor. Jandarmamız, polisimiz ve korucumuzla. Hiç merak etmeyin inançları ve kararlılıkları en üst noktadadır. Moralleri en üst noktadadır. Yedi düvel bizimle uğraşıyor Ama Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’nin bileğini bükmeye kimsenin gücü yetmiyor. Türkiye’de huzurumuzu, kardeşliğimizi ortaya koyabilmek için bir taraftan çalışacağız gayret göstereceğiz diğer taraftan da ellerimizi semaya açıp Cenabı Allah’a hem şükredeceğiz hem de dua edeceğiz. 16 Nisan’da büyük bir gelişimin ve değişimin büyük bir reformun altına imza attınız. Bekle bizi dünya geliyoruz, dünyanın en büyük devletinden biri olacağız inşallah” dedi.
Bakan Soylu, Hüseyin Avni Aker Stadnın da yıkılacağına işaret ederek, “Belki de bu son görüşümüzdür bir dahaki Ramazanda Avni Aker Stadı olmayacak. Ufak bir bölümünü bırakacağız bize tarihi anı olsun diye. Burası tekrar Yavuz Selim Stadı olacak ancak burada çok güzel parklar olacak çocuklarımız oynayacaklar. Ortahisar’ın bu anlamda çok güzel bir yeşil alana kavuşmuş olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber bu çalışmaları konuşacağız, değerlendireceğiz, gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “İstanbul’dan Trabzon’a kardeşlik, birlik köprüsü, adı altında bir iftar programı vesilesiyle bir arada bulunuyoruz. Geçen yıl başlatmış olduğumuz bu çalışmayı Giresun’dan Kastamonu’ya, Kastamonu’dan Kırkraleli’ye bu yıl da Trabzon’dan Siirt’e kadar Türkiye’nin başka illerine doğusuna batısına ulaştırmak suretiyle Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kardeşliğine destek olmak maksadıyla bu programları devam ettirmek istiyoruz. Bu güzel topluluğa renk kattığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, “Bu güzel tablonun hem şehrimize hem ülkemize hem İslam dünyasına ve bütün insanlığa büyük bir mesaj verdiğini sizlerle paylaşıyorum. Ramazanı mübarek olsun” dedi.