Antalya GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK 1,5 YILINI DEĞERLENDİRDİ

GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK 1,5 YILINI DEĞERLENDİRDİ

15.12.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK 1,5 YILINI DEĞERLENDİRDİ

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, halkın desteğini alarak belediye başkanı olan Dr. Adil Çelik, mazbatasını aldıktan buyana yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgiler verdi. Makamında düzenlediği basın toplantısıyla yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Başkan Çelik, Gazipaşa’nın geçen süreçte gözle görülür bir gelişim yaşadığını ve yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi.
"MALİ TABLOYU DÜZELTTİK"
Göreve geldikten sonra yaptıkları ilk icraatın belediyenin mali tablosunu düzeltmek yönünde tedbirler almak olduğunu belirten Çelik, "19 milyon bütçesi olan ancak buna rağmen 21 milyon borcu bulunan Gazipaşa Belediyesi, mevcut durumda bırakın hizmet etmeyi, kendi borcunu bile ödeyemeyecek durumdaydı. Sıkı bir finansal yönetimle mali tabloyu düzelttik. Bir yandan 21 milyon liralık borcu öderken, bir yandan da 20 milyon lirayı aşan hizmeti 2 yıla sığdırdık.
"2015 ASFALT YILI OLDU"
Göreve gelir gelmez yayla yollarında Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 50 kilometreye yakın asfalt döktük. Merkez ve kırsal mahallelere 23 kilometre sıcak asfalt, 65 kilometre de çakıllı asfalt döktük. Ayrıca ilçe genelinde 100 bin metrekare kilitli parke döşedik. Bu rakamları 2016 yılında iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.
Milli Egemenlik Bulvarı’nı çok kısa bir sürede Büyükşehir’in desteğiyle bitirdik.
14.5 milyon olan SGK borcunu yapılandırdık. Kombi davası nedeniyle kesinleşen 6 milyon 113 bin TL borcu ödemek için kredi çektik ve bu borcu bitirme noktasına getirdik. Kombi binalarının yıkımını gerçekleştirerek sahil bandındaki çirkin görüntüden ilçeyi kurtardık.
Göreve geldiğimizde Kombi davası nedeniyle icra yoluyla satılan Cebeli tepesi başta olmak üzere satılan arazilerimizi geri aldık. Bu sayede belediyemizi 60 milyon TL zarardan kurtardık.
Belediyemize 3.5 milyon TL’ye mal olan deniz yolunu bir tek kuruş kredi kullanmadan bitirdik.
12 okulun ve 12 caminin içinde ve bahçesinde tadilat yaptık, modern bir hale getirdik.
Bizden önce ayakları dikilen ve müteahhide olan borcun ödenmemesi nedeniyle yarım kalan Bakılar Köprüsü’nü tamamlayarak hizmete açtık.
Gazi Mahallesi’nde yağmur suyu drenaj hattı ve üst yapı çalışmalarına başladık.
Hacı Musa Çayı’nın ıslahını DSİ ile birlikte başladık. Çayın sağında ve solunda yürüyüş ve spor alanları olan rekreasyon alanının projesi tamamlandı. Bakanlığın onayından sonra projeyi hayata geçireceğiz. .
İlçenin en büyük parkı olan Macar Parkı’nı bitirdik. Bununla birlikte köyden mahalleye dönen 10 yerde park yapımını tamamladık. Tüm kırsal mahallelere çocuk parkı yapmak için çalışma başlattık.
Araç filomuzu güçlendirdik. Göreve geldikten sonra 2 adet greyder, 1 adet kepçe, 2 adet damperli kamyon, 1 adet otobüs, 2 adet çöp kamyonu, 2 adet çift kabin kamyonet, 1 adet yol süpürme aracı, bir adet Ford Connect marka kamyonet, bir adet binek otomobil ve bir adet de ambulansı araç bünyemize kattık. Siparişlerini verdiğimiz iki adet, değeri 1 milyon TL’yi aşan greyderlerimizin bir tanesi geldi. Diğeri bu ay sonuna kadar elimizde olacak. Ayrıca 2 adet de damperli kamyon ve 1 adet kepçe satın aldık. Asfalt çalışmasında kullanılmak üzere bir adet asfalt distribütörü siparişi verdik.
Gazipaşa’nın önemli 4 noktası olan Ekmel, Çobanlar, Beyrebucak ve Güney bölgelerinde, alt geçit yapılması için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda karayolları altgeçitlerin yapımına başladı ve çalışma bitme aşamasına geldi.
İlçeye 3 kent ormanı kazandırmak için projelerimizi hazırladık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda onaylanmayı bekleyen projelerimize yasal süreç tamamlanır tamamlanmaz başlayacağız.
Sahil yolu ve içme suyu arıtma tesisimizin de alt yapısı hazırlandı. Projeler onaylanma aşamasına geldi.
"PARKE VE BÜZ FABRİKASI KURDUK"
Ayrıca belediyemizin gelirlerini arttırmak için belediyeye ait özel bir şirket kurduk. Bu şirket bünyesinde 2 milyon TL’ye mal olan parke ve büz fabrikası açtık. Fabrikamız faaliyete başladı. Fabrikamız sayesinde hem gelir elde edeceğiz hem de istihdam sağlayacağız.
Birçok alanda sosyal aktiviteler düzenledik. Ulusal ve Uluslararası fuarlara katılarak ilçemizin tanıtımına katkı sağladık.
Vatandaşlarımız arasında siyasi düşünce, mezhep, ve etnik köken ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir anlayış benimsedik. Bu inançla, Allah’ın izni, halkımızın desteğiyle Gazipaşa’yı çağa ayak uyduran, eserleriyle gelecekte de adından söz ettiren bir ilçe yapacağız" dedi.
Sahil yolunun düzenlenmesi için Belediye Deniz Tesisleri’nde bulunan bungalovların yıkımına başladıklarını ifade eden Çelik, 2016 yaz sezonuna kadar sahil yolu projesini hayata geçireceklerini söyledi.
"YATIRIMCILAR AKIN EDİYOR"
Yapılan çalışmaların ardından ilçeye yatırımcı akını olduğunu belirten Çelik, "Deniz yolumuz ilçenin vitrini haline geldi. Bu yolda yaptığımız çalışma Akdeniz Belediyeler Birliği’nin yaptığı proje yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görüldü. Caddemiz etrafında bugüne kadar ilçede olmayan işletmeler açıldı. Pek çok büyük marka ilçemizde işyeri açmak için yer arayışına başladı. LC Waikiki, Carfoursa, Migros, De Facto, Burger King, Simitçi Dünyası gibi markalar ilçemize geldi" diye konuştu.
"3 OTELİN TEMELİ ATILACAK"
2016 yılı içinde en az 3 büyük otelin ilçede temelini atacaklarını müjdesini veren Çelik, "Koru sahiline otel yapmak isteyen 2 yatırımcı ruhsat başvurusunda bulundu. Yılbaşına kadar ön izinlerini veriyoruz. Selinus Sahilinde yapılacak otelle ilgili de Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Alınacak izinlerin ardından buraya yapılacak otelin ruhsat işlemlerini de tamamlayacağız" dedi.
Mart 2019 tarihine kadar hız kesmeden koşar adımlarla yollarına devam edeceklerini belirten Başkan Çelik, "Yeni bir Gazipaşa yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu uğurda önemli mesafeler katettik. İnşallah görev süremiz içinde ilçemizi hak ettiği noktaya getireceğiz ve bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.