Ankara Gazipaşa Köprüsü Tamamlandı

Gazipaşa Köprüsü Tamamlandı

17.08.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

.

Gazipaşa Köprüsü Tamamlandı

ANTALYA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Gazipaşa ilçesinde yaptırılan Bıçkıcı Köprüsü tamamlandı.

Haberin Devamı

Tamamlanan yeni köprü yüklenici müteahhit firmanın bir hafta içerisinde işini tamamlamasıyla bağlantı yolları yapılarak köprü trafiğe açılacak.

Proje bedeli 2 milyon 180 bin TL olan ve 3 kemerli Osmanlı modeliyle yapılan köprü, 65 metre uzunluğunda.

Bıçkıcı Köprüsü 6 metre taşıt geçiş alanı ile 110 santimetre yaya yoluna sahip.

Beyobası ve Aydıncık mahallelerini birbirine bağlayan köprü, civardaki 8 mahallenin ulaşımını kolaylaştıracak.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, köprüde incelemelerde bulunarak, "2014'de seçim beyannamemizde bu köprüyle ilgili bir sözümüz vardı. 2019'a kadar bu köprüden geçeceğimizin sözünü vermiştik. O zaman birçok insan buna inanmayarak 'yapamazsınız’ dediler." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini belirten Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bakanımızın Gazipaşa’ya ilgi ve alakası çok üst düzeyde. Ankara ziyaretimiz sırasında kendisiyle yaptığımız görüşmede, talebimizi ilettik. Kendisi de ilgililere 'Bu köprüyü yapın’ talimatını verdi. Bugünde 2019 değil 2017’nin sonu gelmeden biz köprünün üzerinden geçmek üzereyiz. Mimarisiyle yapılan kemerli bir köprü. Bizim dokumuza uyuşan ve yakışan bir köprü. İnşallah bu köprüyle beraber bağlantı yollarını açacağız, genişleteceğiz.

Bağlantı yollarına sıcak asfalt dökeceğiz, arkadaki 8 mahallemizi hem güvenli bir köprü hem de kaliteli bir yolla bağlamış olacağız. Buradan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, tüm bölge milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum."