Dünya Gazze’de büyük gerginlik

Gazze’de büyük gerginlik

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail yönetimiyle Hamas arasında anlaşmaya varıldığına yönelik haberlere rağmen önceki gün bölgede karşılıklı saldırılar gerçekleşti ve büyük gerginlik yaşandı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, çarşamba akşamından bu yana Gazze’de 140’tan fazla hedefin vurulduğu, buna karşın Gazze’den de 80 roket atıldığı belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketlerden 25’inin “Demir Kubbe” hava savunma sistemiyle düşürüldüğü, diğerlerinin ise açık alanlara düştüğü kaydedildi.

Gazze’de büyük gerginlik

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail tarafına düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlendi. İsrail’in Beer Şeva kentinde 4 yıl aradan sonra Filistin tarafından atılan füzeden dolayı alarm verildiği öğrenildi. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılardaysa hamile bir kadın ile 1,5 yaşındaki çocuğu olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybederken en az 12 Filistinli de yaralandı.

Haberin Devamı

Ateşkes sağlandı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları durdurmak için uluslararası topluma “müdahale” çağrısı yaptı. Abbas, uluslararası topluma yaptığı çağrıda “İsrail’in saldırılarını durdurmak için acil müdahale edilerek, bölgenin daha fazla yıkıma uğramaması ve istikrarsızlığa yol açmaması” talebinde bulundu. Öte yandan İsrail ve Hamas arasında Mısır’ın ara buluculuğunda ateşkes sağlandı. Ateşkes dün akşam 22.45’te yürürlüğe girdi. İsrail’in, Hamas yeni füze saldırısı düzenlemediği sürece Gazze şeridindeki operasyonlarını durduracağı belirtildi.

Gazze’ye yönelik saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybederken en az 12 Filistinli de yaralandı.