Dünya Gazze’de gerginlik

Gazze’de gerginlik

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından bölgede artan gerginlik devam ediyor. İsrail ordusu Gazze’den İsrail’in güneyine atılan 2 roketi düşürdüğünü duyurdu.

Gazze’de gerginlik

İsrail misilleme olarak Gazze’nin kuzeyinde Hamas’a ait 2 bölgeyi havadan ve karadan tanklarla bombaladığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırının Gazze’den İsrail’e atılan ve İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından havada vurulan iki rokete karşılık olduğu kaydedildi. Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan bir yetkili İsrail’in saldırısı sonucu ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Haaretz gazetesi 3. roketin bir binaya isabet ettiğini ancak roketin ölüm ya da yaralanmaya yol açmadığını belirtti.
Öte yandan Filistinlilerin protesto gösterileri dün Batı Şeria’da devam etti. İsrail askerleri, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahale etti. Filistinliler Beytullahim kentinin merkezinde ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. İsrail askerleri söz konusu göstericilere kentin kuzey girişinde göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek mermiyle müdahalede bulundu. Filistinliler ise taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. İsrail askerleri ile göstericiler El Halil kentinin Bab el-Zaviye bölgesi ile Ramallah ve El-Bira kentleri girişinde de karşı karşıya geldi.