Dünya Gazze’nin bayramlığı Türkiye’den

Gazze’nin bayramlığı Türkiye’den

30.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesine yönelik mutabakatın kamuoyuna açıklanmasının ardından, Gazze’ye gönderilecek ilk yardım gemisi yarın yola çıkacak. Gemiye bayram öncesi ağırlığı çocuklara yönelik olmak üzere giyim eşyası da yükleniyor.

Gazze’nin bayramlığı Türkiye’den

Lady Leyla isimli gemiye dün Mersin Limanı’nda yardım malzemesi yüklenmesine başlandı. Gazze’ye ulaştırılacak yardımın koordinasyonunu üstlenen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) 10 bin oyuncağın yanı sıra ilk etapta 10 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç ve 3 bin ton şekeri Gazze’ye götürmeyi planlıyordu.

Geminin Ramazan Bayramı’nda Gazze’ye ulaşacağını hesaba katan AFAD, Lady Leyla’nın yükünü 10 bin tondan 11 bin tona çıkardı. Gazze’den gelen ihtiyaç analizleri doğrultusunda mevcut içeriğe ek olarak giyim ve sıvı yağ yardımı yapılması kararlaştırıldı.

Buna göre, 10 bin tonluk gıda kolisi 11 bin tona çıkartılacak ve gemiye 500 ton ayçiçek yağı ilave edilecek. 20 bini ayakkabı olmak üzere toplam 120 bin parça giyim eşyası da Gazze’ye gönderilecek. bu giyim eşyasının da ağırlıklı çocuklar için olduğu öğrenildi.

AFAD dağıtacak

Lady Leyla Aşdod Limanı’na ulaştığında bir AFAD ekibi de orada olacak. Beş kişiden oluşan ve AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden başkanlığınki AFAD İnsani Yardım Ekibi, yardımların dağıtılmasına refakat edecek. Lady Leyla’nın getidiği yardımlar, Mısır sınırına yakın noktada bulunan Kerem Şalom sınır kapısından Gazze’ye ulaştırılacak. Türk ve Filistin Kızılayları yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını üstlenecek.