Gündem GBT Durumu Öğrenme, Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

GBT Durumu Öğrenme, Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

25.04.2015 - 13:38 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmek büyük kolaylıklar sağlamıştır. Siz de GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi online olarak yapmak ve GBT sabıka kaydı sorgulama hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GBT Durumu Öğrenme, Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

Son zamanlarda ülkemizde neredeyse bütün başvurularda sabıka kaydı belgesi istenmektedir. Sabıka kaydı belgesinde de kişinin hayatı boyunca işlediği bütün adli suç bilgileri bulunmaktadır. Sabıka kaydı belgesi genellikle devlete bağlı kurumlarda iş başvurusu yaparken istenmektedir. Eğer adli sicil kaydınızda herhangi bir suçunuz bulunuyor ise iş başvurusu yaptığınız zaman sıkıntı çekebilirsiniz. Sabıka kaydı belgesi öğrenciler için de önemli bir yere sahiptir. Öğrencileri özel veya devlet yurtlarında başvuru yaparken istenmektedir. Ayrıca öğrencilerin burs başvurularında da bu belge istenmektedir. Eğer üzerinizde herhangi bir suç bulunuyor ise başvuru sırasında sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Sabıka kaydı belgesine bulunduğunuz il veya ilçenin adliye kurumuna giderek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ama son zamanlarda bu belgeye artan yoğunluk sebebi ile büyük il ve ilçelerde yoğunluk oluşmuştur.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

Vatandaşlar bu belgeye ulaşabilmek için sıra ve kuyruk beklemek zorunda kalmıştır. Adalet Bakanlığı bu sorunu aşabilmek için internet uygulamasını geliştirmiştir. Adalet Bakanlığının internet uygulaması ile internet üzerinden kolay bir şekilde bu belgeye ulaşabilirsiniz. Devlete bağlı bütün kurumlar ve kuruluşlar E-Devlet sisteminde olduğu gibi bütün bakanlıklar da bu sisteme dahildir. E-Devlet sistemine dahil olan bakanlıklardan bir tanesi de Adalet Bakanlığıdır. Yani E-Devlet sistemine giriş yaparak Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve Adalet Bakanlığında ki işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanlığı sayfasından gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de sabıka kaydı ve GBT sorgulama işlemdir. Bu sorgulama işlemi için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşımıza çıkan giriş seçeneklerinden birisini seçerek giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar daha kolay ve rahat olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yoluna T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi de üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus kağıdınız ile istediğini PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümünden Adalet Bakanlığı sayfasını bulmalısınız. Adalet Bakanlığının alt seçeneklerinden adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yargıtay dosya sorgulama işlemini de aynı sabıka kaydı ve GBT sorgulama işlemi gibi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden bu sefer Yargıtay kurumunu bulmalısınız. Kolay bir şekilde bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden y harfini seçerek bulabilirsiniz. Yargıtay kurumunun bulduktan sonra alt seçeneklerinden dava dosya sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden yapabildiğinizi gibi ayrıca Yargıtay kurumunun internet sitesinden dosya sorgulama seçeneğini seçerek de yapabilirsiniz.