Gündem GBT sabıka kaydı sorgulama internetten nasıl yapılıyor?

GBT sabıka kaydı sorgulama internetten nasıl yapılıyor?

12.04.2016 - 09:43 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama sayesinde kendinize ait genel bilgi taraması yapabilirsiniz. GBT sorgulama işlemleri internet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. GBT sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz her şey yazımızda yer almaktadır.

GBT sabıka kaydı sorgulama internetten nasıl yapılıyor

Hepimizin kulağına aşina olan GBT sözcüğünün açılımı Genel Bilgi Tarama sorgulamasıdır. Her ülkenin kendine has güvenlik önlemleri aldığı da bilinen bir gerçektir. Ülkemizde halkımızın güvenliğini korumakla yükümlü kuruluşların şüpheli kişilere ya da tedbir amaçlı herkese GBT ( Genel Bilgi Taramaması ) adı altında sorgulama yapılabilmektedir. Sadece şüpheli kişiler değil aynı zamanda çevreye zarar veren, kavgaya karışmış kişilere de GBT sorgulaması yapılabilir. Hakkında şikayet olan ya da şüpheli davranışlar sergileyen bir kişiye GBT sorgulaması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıknumarası olan ( TC ) haneli numara kimliklerin ön yüzünde en üst sütunda olmaktadır. GBT sorgulamasına dâhil olan bir kişi güvenlik görevlisine kimliğini göstermek zorundadır. Hiçbir güvenlik görevlisi TC numaran nedir şeklinde bir soru ile sorgulama yapmaz. Nüfus cüzdanı yanında bulunmayan kişilere Ehliyet belgesi ile de GBT sorgulaması yapılabilir. GBT ( Genel Bilgi Taraması ) hangi kuruluşlar ile yapılır sorusuna; Emniyet müdürlüğüne bağlı Polis, TSK’ne bağlı Jandarma ve sahil güvenlik memurları yanı sıra gümrük müsteşarlığı da sorgulama yapabilir cevabını verebiliriz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Adalet Bakanlığının teknoloji destekli çalışmaları sonucunda TC kimlik numaramız ile artık GBT ( Genel Bilgi Toplama ) sorgulamalarını internet aracılığı ile de yapabilmekteyiz. Yasal olarak yapılan bu işlem sayesinde istenilen bilgilere rahatça ulaşılabilmektedir. Artık internet üzerinden birçok işlemi hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabiliriz. Adımıza kayıtlı hat varsa, adımıza açılmış dava varsa aklınıza ne geliyorsa bir iki dakikalık işlemler ile sonuca varabiliriz. Günümüz teknolojisinden faydalanan sadece kişiler değil firmalar da teknolojiden faydalanmamız için bizleri yönlendirmektedirler. Bir işe başvuru yapıldığında ilk olarak Adli Sicil Kaydı sonucu sizlerden talep edilmektedir. Kısaca E-Devlet sistemine giriş yaparak Adli Sicil belgenizi kolayca alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken işlem size en yakın PTT müdürlüğüne giderek ücret karşılığında E-Devlet şifrenizi almak olacaktır. Ek bilgi olarak belirtmek gerekirse; GBT sorgulamasını internet aracılığı ile bizler sorgulayamayız. Devlete ait güvenlik teşkilatlarına verilmiş bir yetki olarak bilinmektedir. GBT Sicil Kaydı sorgulamasını E-Devlet sistemi üzerinden basit bir şekilde yapabilirsiniz. GBT sorgulama ile GBT Sicil Sorgulama arasındaki farkın altını çizmek isteriz. GBT Sabıka Kaydını bağlı olduğunuz ilin ya da ilçenin Hükümet Konaklarından öğrenebilirsiniz. Manuel olarak yapılan bu işlem sonucunda Adliyelerde aşırı yoğunluk sonucunda işleriniz ağır ilerleyebilir. Bu sebeple PTT müdürlüğünden alacağınız E-Devlet şifreniz ile TC kimlik numaranız sayesinde sisteme giriş yapabilir ve harici olarak tek ihtiyacınız çıktı alabileceğiniz bir yazıcıdır. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra bu işlemi kolayca halledebilirsiniz. Tek yapmanız hizmetler menüsünden Adalet Bakanlığı linkine tıklamak ve Adli Sicil Kaydı sorgulama tıklanmalıdır. Resmi bir belge olup işyerine ya da istenilen herhangi bir yere verebilirsiniz.

Yazarlar