Gündem GBT Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Durumu Öğrenme

GBT Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Durumu Öğrenme

18.05.2015 - 16:17 | Son Güncellenme:

GBT-Sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Durumu Öğrenme

İnternet çağında yaşamanın gerektirdiği faydalardan birisi de sorgulama işlemlerinde ki çeşidin gelişmesi ve giderek kolaylaşmasıdır. Bizde bu yazıda siz okurlarımıza GBT sabıka kaydı sorgulama ve yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında bilgilendirme yapacağız.GBT sabıka kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirerek, kişinin işlediği suçlara kolayca ulaşılabilmektedir. İşe alımlarda, sabıka kaydı en çok istenen belgelerden biri olarak işlem görmektedir. Yeni işçi almak isteyen firmalar, temiz bir sabıka kaydına sahip kişileri bir adım önde görmektedirler. Böylece kişilerin suç bilgilerine ulaşabilir ve sicil durumuna göre işe alımlar gerçekleştirilmektedir. Ek olarak öğrencilerin yurt ve burs başvuru işlemleri sırasında da GBT sabıka kaydı belgesi istenmektedir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Normal durumlarda sabıka kaydı belgesi yaşadığınız il veya ilçelerin adliye kurumlarından temin edilmekteydi. Ancak oluşan kalabalık ve yoğunluk sebebiyle bu işlem artık internet üzerinden de gerçekleştirilebilir hale geldi. Böylece yoğunluk sebebiyle oluşan mağduriyetin de önüne geçilmiş oldu. Oluşturulan internet uygulamasıyla sabıka kaydı belgesine, Adalet Bakanlığının internet sitesinden de kolayca ulaşabilirsiniz. E-Devlet kapısı üzerinden bu işlemi kolay ve basit bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca adliye kurumuna da gitmenize gerek kalmayacağı için oluşan zaman kaybının da önüne geçmiş olacaksınız. Sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. Bu şifreyi tüm E-Devlet işlemlerinde rahatça kullanabilirsiniz. E-Devlet şifresinin dağıtım işlemini PTT kurumları üstlenmektedir. Kişiye özgü bir parola uygulaması olduğu için temin işlemi sırasında kimlik bilgilerinize de başvurulacaktır. Şifrenizi temin ettikten sonra vereceğimiz linke tıklayarak E-Devlet sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. İlk olarak “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basmanız gerekmektedir. Hemen ardından açılacak sayfada sizden istenecek olan TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi bilgilerinizi doldurup “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi E-Devlet kapısı üzerinden kolayca tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Diğer bir sorgulama işlemi de Yargıtay dosya sorgulama işlemidir. Dosya sorgulama işlemi yaparak dava takip işlemlerinizi internet üzerinden yapabilme imkanına sahip olacaksınız. Böylece oluşabilecek mağduriyet durumlarının önüne geçebilirsiniz. Bu sorgulama işlemi E-Devlet kapısının yanı sıra Yargıtay resmi sitesi üzerinden de yapılabilmektedir. E-Devlet sorgulama işlemi için ilk olarak www.turkiye.gov.tr adresine girip “Hizmetler” butonuna kısmından Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama butonu üzerinden sorgulama sayfasına ulaşabilir ve “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna bastıktan sonra açılacak sayfada istenen bilgileri doldurduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Adalet Bakanlığı internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilmek için Yargıtay resmi sitesine girip Yargıtay Dosya Sorgu kısmı üzerinden gerekli bilgileri doldurup sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet kapısı üzerinden şifreli ve Yargıtay resmi sitesi üzerinden de şifresiz bir şekilde sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Böylelikle vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda her 2 sorgulama işlemini de internet üzerinden yapabilme imkanı bulabileceksiniz.