Gündem GBT Sabıka Kaydı Ve Yargıtay Dosyası Sorgulamasını Online Yapabilirsiniz

GBT Sabıka Kaydı Ve Yargıtay Dosyası Sorgulamasını Online Yapabilirsiniz

21.05.2015 - 15:59 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin internet üzerinden yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı Ve Yargıtay Dosyası Sorgulamasını Online Yapabilirsiniz

Birçok kurumun işe alım süreci içersinde muhataplardan istemiş olduğu sabıka kaydı belgesi, aslında, bireylerin geçmiş yaşamlarında her hangi bir suça karışıp karışmadıklarını belirten bir belgedir. Henüz yakın bir zamana kadar, Adliye merkezlerinde, zaman zaman uzun sıra ve kuyruklarda beklemek durumunda kalınarak temin edilebilen sabıka kayı belgesi, artık internet üzerinden çok daha kolay bir şekilde elde edilebilmektedir. İnternet üzerinden alınabilen sabıka kaydı belgesi işlemleri, aşağıda anlatacağımız şekilde işlem yapmanızın ardından, "yazdır"işlemini yapmanız ile yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinden yapılan bu işlemin adı ise, "Sabıka Kaydı Sorgulama"şeklindedir ve aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yapılmaktadır;

İlk olarak, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasına, e-devlet kapısı sistemine, T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapınız.

Daha sonra, açılan yeni sayfada yer alan ve E-Hizmetler başlığı altında bulunan alana geliniz.

Ardından, burada yer alan ve Adalet Bakanlığı yazan bölüme giriş yapınız.

Hemen sonrasında, Adalet Bakanlığı’nın sayfasında yer alan ve Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Haberin Devamı

Bu aşamadan sonra, burada açılan sayfada yer alan ve Adli Sicil Kaydı Sorgulama yazan seçeneği işaretleyiniz ve devamında sabıka kaydı belgenizi öğrenip belgenizi temin ediniz.

Bu şekilde sabıka kaydı belgenizi temin edebileceğiniz gibi, başka türlü de bu işlemi yapabilirsiniz. Buna göre;

Yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve Kamu Kurumlarıyazan bölüm üzerinden, sabıka kaydı belgesi almak için işlem yapmaya devam edebilirsiniz.

GBT Sorgulama

GBT yani Genel Bilgi Toplama sistemi, tüm bilgilerinizin toplanmış olduğu sanal bir belgedir. Yani, geçmişte her hangi bir suç işlemiş iseniz, bunun bilgisi GBT sisteminize işlenir. GBT sisteminde yer alan bilgiler özeldir ve gizlidir. İnternet üzerinden GBT sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür;

Öncelikle,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.

Ardından, adli sicil kaydı sorgulama başlığı ile bulunan ekranda yer alan bilgileri göreceksiniz. Bu bilgileri okuyunuz çünkü bu bilgiler GBT sorgulaması için hazırlanmıştır.

Daha sonra, bu bilgileri onaylayınız ve sonrasındadevam etyazan seçeneğe tıklayınız.

Devamında, açılan yeni pencerede yer alan;kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceğigibi bilgilerinizi de sisteme giriniz ve ardından, yine bu sayfada yer alan vesorgulayazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu şekilde, Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan ve resmi bir hizmet olan, GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğer isterseniz, bu sayfa üzerinden yazdırma işlemi ile somut bir belge edinebilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Bir takım sebeplerden dolayı, Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapmak isteyebilirsiniz. Bahsi geçen bu Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi ise, internet aracılığı ile iki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür. Bu yöntemlerden biri Yargıtay kurumunun web sayfasından yapılan, diğeri ise e-devlet kapısı sisteminden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması işlemleridir.

Yargıtay Kurumu üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması; http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız ve burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini doldurunuz.

Haberin Devamı

E-devlet kapısı üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetler yazan bölüm üzerinden, Yargıtaybölümüne geliniz. Daha sonra, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı işaretleyiniz.