Gündem GBT sorgulama ile güncel sabıka kaydı dökümü!

GBT sorgulama ile güncel sabıka kaydı dökümü!

05.08.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama ile sabıka kaydınıza erişim sağlamak mümkündür. GBT sorgulama işlemi güncel olarak internet erişimine sahip olduğunuz her alandan yapılabilir. GBT sorgulama işleminin detaylarını yazımızdan öğrenmeniz mümkündür.

GBT sorgulama ile güncel sabıka kaydı dökümü

Vatandaşların yaşamları boyunca taşımmış oldukları adli bir sicili vardır. Bu adli sicil herhangi bir kişinin gerçekleştirmiş olduğu suçu yada yasa dışı bir hareketi ömrü boyunca taşıyacak olduğu kimliğidir. Sabıka adı altında bilinen adli sicil her vatandaşın hassas olduğu bir durumdur. Çünkü sabıka kaydı olan bir kimse yapacak olduğu resmi bir iş başvurusunda karşısına çıkacak herhangi bir devlet dairesinde yapacak olduğu resmi işlemlerde karşısına çıkacak ve çoğu işi bu sabıkası yüzünden iptal edilecektir. Bu ve bunun gibi durumlar dikkat edilerek vatandaşalar sabıka kaydının temiz olmasına özen göstermektedir. En basit örneği resmi bi kurumda yada şirkete iş başvurusu yaptığınızda cv olarak adlandırılan öz geçmişinizin yanında sizden sabıka kaydı diğer adı ile GBT (Genel Bilgi Tarama) belgesi istenecektir. Bu ve bunun gibi durumlar göz önünde bulundurularak vatandalar herhangi bir yasa dışı olaya karışmaya çekinmelidir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GBT işlemini polis memurları istedikleri yerde yada şüpheli gördükleri herhangi bir ortamda da size yapabilmektedir. T.C. kimlik numaranızdan yapılan GBT işlemi sayesinde geçmişiniz hakkında adli kimliğinize ulaşılabilmektedir. GBT işleminizi iş başvurularında yada herhangi bir resmi kurumda kullanmak için internet ortamı üzerinden edinme hakkına sahipsiniz ancak bu GBT sorgulama işlemi sadece devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. e Devlet sistemi az öncede bahsettiğimiz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu resmi internet sitesi ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, bakanlıkların resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşlara daha hızlı ve daha kolay bir hizmet imkanı sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliği almak için ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliğin almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Vezne görevlisi bu talebiniz karşısında sizden 2 TL işlem ücreti talep ederek T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. BU şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili yerlere yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bu işlemin sebebi e Devlet sistemi üzerinden yapacak oldukları resmi işlemlerden sistem onları tanıyarak daha hızlı işlem imkanı sunması içindir. Ayrıca e Devlet sistemi sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GBT sorgulama işlemidir. GBT sorgulama işlemini e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine GBT sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak sayfa üzerinden kolay bir şekilde GBT sorulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.