Gündem GBT sorgulama internet üzerinden yapılıyor mu?

GBT sorgulama internet üzerinden yapılıyor mu?

06.05.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemi kişiler hakkında adli sicil kaydının bulunup bulunmadığını gösterir. GBT sorgulama işlemi oldukça önemli bir işlemdir. GBT sorgulama işleminin internet üzerinen yapılıp yapılmadığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama internet üzerinden yapılıyor mu

İçişlerine Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan bir sistem olan GBT yani Genel Bilgi Toplama TC anayasa çerçevesinde işlemekte ve de anayasadan almış olduğu hak ile bilgi topladığı için de tamamen yasal bir uygulama statüsünde bulunmaktadır. Herhangi bir birimde çalışmakta olan herhangi bir devlet çalışanı adli bir karar olmadan yani mahkeme kararı olmadan gbt sistemi üzerinden bilgi ekleyip bilgi çıkartama. GBT yapılması halinde adli makamlar tarafından hakkında verilmiş her karar görülmektedir. Bunlara askerlik ile ilgili işlenmiş herhangi bir suçlarda dahil edilmektedir. Örnek olarak bir polis memuru yolda bir vatandaşı durdurdu ve GBT sorgulaması yaptı ve bu sorgulama ile yıllar öncesinde bulunan mahkeme tarafından verilmiş olan bir cezası onaylanmış olduğu bir karar bu karar sorgulama sonucunda görülmektedir.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya konulmuş olan GBT - sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet yardımı ile hızlı, güvenli ve de pratik bir şekilde yapılması mümkündür. Vatandaşlar için kolaylık sağlamakta olan bu gibi hizmetler dijital hizmet teknolojisinin gelişmesi sayesinde olmuştur. Bu sayede vatandaşlar işlemlerini gerekli kurumlara gitmeden dakikalar içerisinde çok kolay bir şekilde fala vakit kaybı yaşamadan yapmaları mümkün olacaktır. Bu vatandaşlara sağlanmakta olan işlem yapama kolaylığına GBT sorgulama işlemi de içerisindedir. Vatandaşlar artık adalet bakanlığının bünyesinde yer alan sabıka kaydı sorgulama gibi işlemlerini çok rahat bir şekilde üstelik hiç de vakit kaybı yaşamadan gerçekleştirmeleri mümkün olacaktır. Özellikle de anayasadan almış olduğu hak ile vatandaşlar bütün yasal bilgilerini toplamakta olan GBT yani Genel Bilgi Toplama sistemi ile işleyişin seri olması sağlanmaktadır. GBT yani Genel Bilgi Toplama işlemleri; emniyet teşkilatı, jandarma, gümrük muhafaza müsteşarlığı ve de sahil güvenlik tarafından gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlar çok kolay bir şekilde internet yardımı ile Yargıtay da olan dosyanın güncel durumu ve de yapılmakta olan işlemlerini kolay bir şekilde görülmesi mümkün ve düzenli olarak internetten takip edilmektedir. E- devlet kapısının vermiş olduğu bütün hizmetler vatandaşa kolaylık sağlamıştır. E- devlet üzerinden gbt sorgulama ve de sabıka kaydı yapılması da mümkündür. E- devlet sistemine girdiğini aman sabıka kaydı sorgulama işlemlerini e- devlet şifresi ile giriş, mobil ima ile giriş, elektronik ima ile giriş ve de TC kimlik kartı ile giriş seçeneklerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmanı mümkün olacaktır. Genel olarak vatandaşlar e- devlet sistemine giriş seçeneği olarak e- devlet şifresini tercih etmektedir. Side e- devlet şifresi ile isteme giriş yapabilirsiniz. Eğer e- devlet şifreni yok ise çok kolay bir şekilde e- devlet şifresi alabilirsiniz. E- devlet şifresi için herhangi bir PTT şubesinden TC kimlik numaranı ile 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifresini alabilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sistemine giriş yapını ve de GBT sorgulama işlemlerinizi buradan kolay bir şekilde yapmanı mümkündür.