Gündem GBT sorgulama işlemi ile sabıka kaydı dökümünü alabilirsiniz!

GBT sorgulama işlemi ile sabıka kaydı dökümünü alabilirsiniz!

23.08.2016 - 09:36 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama hizmetinin elektronik ortama taşınmasının ardından bireyler sabıka kaydı belgesine ücretsiz sahip olabiliyor. GBT sorgulama hizmeti E-devlet sistemi üzerinden kullanılan hizmetlerden bir tanesidir. GBT sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı haberimizde ele almış bulunmaktayız.

GBT sorgulama işlemi ile sabıka kaydı dökümünü alabilirsiniz

GBT'nin açılımı Genel Bilgi Taramasıdır ve diğer bir adı da sabıka kaydıdır. Bizler için önemli olan bu sabıka kaydı her durumda lazım olabilmektedir. Çünkü sabıka kaydında bizlerin kayda geçmiş olan her türlü cezalar geçmişten günümüze kadar tutulmaktadır. Resmi olarak tutulmakta olan bu suç kayıtları GBT'de çıkabilmektedir. Sabıka kaydı hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Bizler iş başvurusu yaptığımızda ya da herhangi bir bankadan kredi başvurusu yaptığımızda sabıka kaydı istenmektedir. Bizler sabıka kaydımızı çıkarmak için adliyeye gideriz.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gitmiş olduğumuz adliyelerden sabıka kaydımızı almak için bir kaç saat beklemek zorunda kalabiliriz. Çünkü bazen bu kurumlarda yoğun kalabalık olabilir. Bizler bu kalabalıktan dolayı saatlerce beklemek zorunda kalabiliriz. Fakat artık günümüzde teknoloji oldukça ilerleme kat etmiştir. Bizler de bu teknolojiyi çok yakından takip ederek kullanmaktayız. Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımı da yaygınlaşmıştır. İnternet kullanımı sayesinde bir çok işlerimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. Her alanda internet kullanımı sayesinde daha kolay ve hızlı bir hal almıştır. İnternet üzerinden yapılmakta olan online işlemlerin sayısı da artış göstermiştir. İnternet üzerinden yapılmakta olan online işlemler sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilmektedir. Online işlemler her alanda kullanılmaktadır. Her alanda kullanıldığı gibi GBT sorgulamasında da kullanılmaktadır. GBT sorgulaması yapmak için adliyeye gitmemize gerek yoktur. İnternet erişiminin olduğu her yerden GBT sorgulama işlemini online olarak yapmamız mümkün olacaktır. GBT sorgulama işlemleri internet aracılığı ile online olarak çok fazla zamanımızı almaz. E- devlet sistemi üzerinden GBT sorgulama işlemi nasıl yapılır sizler için yazımızın devamında detaylı bir şekilde anlatacağız. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem bulunduran bir sistemdir. E- devlet sistemi içerisinde bulunmakta olan işlemlerin tümü resmi nitelik taşımaktadır. E- devlet sistemi vatandaşlar tarafından kısa sürede beğenilmiştir ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırdığı gibi GBT sorgulama işlemini de barındırmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmanız için e- devlet şifrenizin olması gerekir. Yani e- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. E- devlet şifresini almak için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüdanınız ile gitmeniz yeterli olacaktır. PTT şubesinde bulunan memurlara nüfus cüzdanınız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. E- devlet şifresi paralı bir işlemdir. Sadece 2 TL işlem ücreti vererek talep ettiğiniz e- devlet şifresini alabilirsiniz. E- devlet şifresi size özel kapalı bir zarfta verilmektedir. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işlemi yapınız. Kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra çok kolay ve hızlı bir şekilde GBT sorgulama işleminizi e- devlet sistemi üzerinden online bir şekilde tamamlayabilirsiniz.