Gündem GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemleri nereden yapılıyor?

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemleri nereden yapılıyor?

04.02.2016 - 22:28 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemlerini internet üzerinden online olarak yapabiliyorsunuz. Böylelikle hiçbir kuruma ücret ödemenize ve vakit kaybetmenize gerek kalmıyor. Detayları haberimizde.

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemleri nereden yapılıyor

Sabıka kaydı belgesi adli sicil kaydınızın bulunduğu bir belgedir. Yani tüm hayatınız boyunca işlediğiniz suçlar bu belgede yer alır. GBT bilgilerinizi yani genel bilgi toplama merkezi Adalet Bakanlığının internet hizmetinde sayesinde öğrenebilirsiniz. GBT sorgulama işlemi 2008 yılında hizmete giren e-devlet sistemindeki adli sicil kaydı sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Sabıka kaydı belgesinin hayatımızdaki yeri çoktur. Hayatımızın çoğu zamanında bu belgeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bankalarda ki bazı kredi işlemlerinde bu belge istenebilir. Ya da iş hayatınızda da bu belge lazım olabilir. Herhangi bir kamu kurumunda iş başvurusu yapacağınız sırada veya özel bir şirkette iş başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Bu belge öğrenciler içinde önemlidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenciler yurt başvurusu sırasında veya burs başvurusu sırasında bu belge istenebilir. Ayrıca ehliyet başvurusu yaptığınız sırada da bu belge istenmektedir. Yani anlayacağınız üzere hayatınızın birçok yerinde bu belgeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Sabıka kaydı belgesini çok kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. Yaşadığınız şehirde bulunan ve Adalet Bakanlığına bağlı olan Adliye Saraylarına giderek 5 TL karşılığında bir ücret ile sabıka kaydı belgenize ulaşabilirsiniz. Sabıka kaydı belgesine olan yoğunluk çok fazla bir şekilde olduğu için büyük şehirlerde bu belge için sıra bekleyen insanlar olabilir. Adalet Bakanlığı bu durumun önüne geçmek için internet üzerinden sabıka kaydı belgesine ulaşılmasını sağlamıştır. Vatandaşlar bu sayede artık evinden çıkmadan internet olan her yerden sabıka kaydı belgesine ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

Sabıka kaydı belgesine internet üzerinden E-Devlet aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığının internet uygulaması ve birçok bakanlığın internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer aldığı için vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bu internet uygulamalarına ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilirler. Sabıka kaydı belgesine de internet üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak Adalet Bakanlığının internet uygulamasından ulaşabilirsiniz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini seçtikten sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha basit olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifreniz yok ise PTT kurumlarına giderek 2 TL karşılığında şifrenizi elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile birlikte sisteme girmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra E-Devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne girmeniz gereklidir. E-Hizmetler bölümüne girdikten sonra da bu bölümden Adalet Bakanlığını bulmanız gereklidir. Adalet Bakanlığının alt bölümlerinden Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü seçeneği altından adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.