Gündem GBT sorgulama yapmak istiyorum, ne yapmam gerek?

GBT sorgulama yapmak istiyorum, ne yapmam gerek?

30.04.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemini yaparak suçlu olmadığınızı kanıtlayabilirsiniz. GBT sorgulama online yapılan işlemlerdendir. GBT sorgulamanızı nereden nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama yapmak istiyorum, ne yapmam gerek

Günümüzde gelişen teknolojik gelişmeler sayesinde GBT sorgulama işlemini internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Yazımızda bu sorgulama işlemi ile ilgili merak ettiklerinizi bulabileceksiniz. GBT sorgulamasında hisse adli kurumlar tarafından sizin adınıza bu zamana kadar verilmiş olan herhangi bir karar bilgi ekranı sayesinde sizlerin göz önüne serilecektir. Bu şartlara uygun bir ortam yakalandığı takdirde sizlerin GBT sorgulama işlemi hakkında bilgi sahibi olmanız mümkündür. Genel Bilgi Toplama sistemi İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmakta olan bir sistemdir. Sizler devlet kurum ya da kuruluşlarına gitmenden işlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Bazen hiç ummadığınız bir anda polis sizi durdurabilir ve GBT sorgulamanızı yapmak isteyebilir, bu durum geçtiğimiz yıllarda mahkeme tarafından verilen bir karardır ve yine mahkemelerce onaylanmıştır.
• GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/sabika-sorgulama/)
• YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/yargitay-dosya-sorgulama/)
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

GBT yani açılımı olan Genel Bilgi Toplama sistemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. E-devlet sistemi üzerinden GBT sorgulama işlemi ile ilgili olarak resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. GBT sorgulama işleminin teknolojinin gelişmesi ile beraber artık dakikalar içerisinde çok kolay bir şekilde öğrenme fırsatına sahipsiniz. GBT sorgulama uygulaması için karşınıza çıkan sayfada kimliğimi şimdi doğrula seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Askerlik ile alakalı olan işlenmiş olan suçlar bile dâhildir. İnternet sistemi üzerinden GBT sorgulama işlemini yapmanız için resmi site olan e Devlet üzerinden sorgulama işleminizi şifreni sayesinde bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi sizlerin PTT’den almış olduğu bir şifre sayesinde e devlet sistemi üzerinden GBT sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Yanınızda bulunması gereken şeyler telefon ya da bilgisayar ya da tablet herhangi bir internete girebilen teknolojik ürünün yanınızda bulunması gereken bulunmuş olduğunuz ortamlara internetin olması gerekmektedir. Daha sonra önlüğü açılan sayfada sizlere görmüş olacaksınız genel bilgi toplama sistemi hakkında ayrıntılı bir bilgiye sahip olacaksınız. Bu bilgileri yanlış ve doğru bir şekilde girdiğini takdirde hemen alt tarafta yer alan sisteme giriş yap butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra başka bir sayfaya yönlendirileceksiniz daha sonrasında açılacak olan yeni sayfa üzerinde yer alan boşluklara sıralı bir şekilde TC kimlik numaraları ve sonrasında ise e Devlet şifrenize girmeniz gerekmektedir. Fakat bir E-Devlet şifrem yok diyorsanız endişelenmeyin E-Devlet şifresi almak oldukça basittir. E-Devlet şifresi için PTT şubelerine giderek bir başvuruda bulunmanız gerekiyor. Bu başvuru için sizden T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanınız istenecektir. Bu şekilde başvuru yapabilir ve 2 TL ödeyerek şifrenizi alabilirsiniz.