Gündem Gebeliğin 31. haftasında neler oluyor?

Gebeliğin 31. haftasında neler oluyor?

20.04.2018 - 15:04 | Son Güncellenme:

Gün geçtikçe doğuma daha çok yaklaşıyorsunuz. Heyecan da artıyor ve tabii bebeğinizi ve sizi yeni değişim ve gelişimler bekliyor. Peki gebeliğin 31. haftasında sizi ve bebeğinizi bekleyen değişim ve gelişimler nelerdir? Sizler için araştırdık.

Gebeliğin 31. haftasında neler oluyor

Gebeliğin 31. haftasında bebeğin durumu

Haberin Devamı

Bebeğiniz gebeliğin 31. haftasında yaklaşık 1.500 gram ağırlığında ve 40-45 santim boylarında olacaktır. Elbette bu kilo ve boy değerleri farklılık gösterebilir. Eğer bebek sağlıklıysa bir sorun yok demektir.

Gebeliğin 31. haftasında üreme sistemi gelişimini sürdürmektedir. Eğer bebeğiniz erkekse testisleri böbreklerin yanındaki yerini bırakıp kasıklar aracılığıyla erbezlerinin yanına doğru hareket eder. Eğer bebeğiniz kızsa klitorisi iyice belirginleşecektir.

Ciğerleri doğduğunda alacağı ilk nefes için hazırlanmaya devam etmektedir. Fakat henüz tek başına rahatça nefes alabilecek kadar olgunlaştığını söyleyemeyiz.

Gebeliğin 31. haftasında bebeğinizin beyin gelişimi diğer haftalara oranla çokça ilerlemiş durumdadır. Beyni artık gelen bilgileri işlemeye, ışığı takip etmeye ve duyu organlarının sinyallerini algılamaya başlamış durumdadır.

Haberin Devamı

Gebeliğin 31. haftasında bebeğinizin uyuduğu ve uyandığı zamanları kolayca anlayabilirsiniz. Bu haftalarda bebeğiniz çokça uyuyacaktır.

Gebeliğin 31. haftasında anneyi bekleyen değişimler

Gebelik hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan değişimler ve gelişimler demek. Bunlara ayak uydurmak zorlayıcı olabilir. Fakat bilmelisiniz ki tüm bunlar bebeğinizin daha sağlıklı büyüyebilmesi için vücudunuzun verdiği tepkiler. Kendinizi farklı ve rahatsız hissettiğiniz anların olması çok normaldir. Bu gibi anlarda bebeğinizi düşünerek rahatlamaya çalışın.

Bu zorlu süreç sizde bazı değişiklikler yaptığından bazı sıkıntılar yaşamanız çok normaldir. Bakalım gebeliğin 31. haftasında yaşayabileceğiniz sıkıntılar ve çözüm yolları nelermiş?

Gebeliğin 31. haftasında yaşayabileceğiniz şikâyetler ve çözüm yolları

Gebelik boyunca kilo almanız çok normaldir. Gebeliğin 31. haftasında bebeğinizin beslenmeye ihtiyacı vardır ve eskisi kadar rahat hareket edemediğiniz için kilo almış olmanız çok normaldir. Kiloların sebep olduğu çatlaklar sizi rahatsız edebilir ama bunların çözümünün olduğunu unutmamalısınız.

İdeal kilonuz doktorunuz tarafından belirlenecektir. Buna uymaya özen göstermeniz sizi daha iyi hissettirecektir.

Haberin Devamı

Son haftalarda olduğunuz için kasılmalarınız artmış durumda olabilir. 30 saniye süren bu düzensiz kasılmalar çok normaldir ve korkulacak da bir şey yoktur. Fakat eğer kasılmalar 4 dakikalık aralarla 30 saniye sürecek şekilde düzenli ise bu erken doğumun habercisi olabilir. Dikkatli olmakta fayda vardır.

Diğer haftalarda olduğu gibi gebeliğin 31. haftasında da göğüsleriniz ağrıyabilir, göğüslerinizde dolgunluk hissedebilirsiniz. Bu bebeğinizi emzirme hazırlıklarının bir sonucudur. Geniş sutyenler kullanmaya özen göstermelisiniz.

Bebeğiniz artık oldukça büyüdü ve midenize ve idrar kesenize baskı yapmaktadır. Bu sebeple mide yanması ve idrar kaçırma gibi şikâyetleriniz olabilir. Mide yanmasına çözüm olarak midenizi rahatsız etmeyecek besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. İdrar kesenizdeki baskı hissi ise çok normaldir. İdrarınızı tutmamaya özen gösterin. Sık idrara çıkmak bu sebeple önemlidir.

Bunlara ek olarak;

Varisler

Baş ağrıları

Burun tıkanıklığı

Haberin Devamı

Sırt ağrıları

Unutkanlık

Uyku problemleri

gibi rahatsızlıklar da yaşayabilirsiniz. Tüm bu şikâyetlere kendinizi rahatlatacak çözümler bulmanız tavsiye edilir. Her haftada olduğu gibi gebeliğin 31. haftasında da beslenmenize dikkat etmeniz tavsiye edilir.