İstanbul Geç Gelen Kış, Baharlık Satışlarını Uçurdu

Geç Gelen Kış, Baharlık Satışlarını Uçurdu

30.01.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

.

Geç Gelen Kış, Baharlık Satışlarını Uçurdu

Bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi kıyafet alışverişlerini de etkiledi. Geçen seneye oranla baharlık ürün satışı yüzde 60 oranında arttı.
Soğuk havaların gecikmesi alışveriş tercihlerini de etkiledi. Geçtiğimiz yıllın Aralık ve Ocak aylarında çok satan kalın palto, uzun kaban, kar montları ve çizmeleri gibi ürünler soğumayan havaların etkisinde kaldı ve daha az tercih edildi. Kış modasının vazgeçilmez parçalarının yerini sonbahar dış giyim ürünleri aldı.
Havalar ceketlere yaradı
Sonbaharın en şık ve klasik parçası olan ceketler, trençkotlar, deri ve jean montlar havaların soğumamasıyla birlikte kış mevsiminde de çok satıldı. Online moda satış sitesi Morhipo.com ekibi, müşteri talebi nedeniyle bu ürünleri daha uzun süre satışta tuttuklarını belirtti. Jean montlardaki satış rakamları geçen yıla oranla yüzde 355’lik bir artış gösterdi. Ceketlerde yüzde 109, trençkotlarda yüzde 40, deri montlarda yüzde 21 ve hırkalarda yüzde 27 oranında daha fazla satış gerçekleşti. Öte yandan, kayak montlarında yüzde 40 oranında paltolarda ise yüzde 1 oranında bir düşüş yaşandı.