Geri Dön
Geç oldu güç olmadı: Berdan Mardini'den Mardin'e büyük jest

Geç oldu güç olmadı: Berdan Mardini'den Mardin'e büyük jest

Ad-soyad uyumu çok ama çok önemli. Düşünsenize, soyadınız benim gibi 'Şişman'. Ama ne yaparsanız yapın kilo alamıyorsunuz. Olacak iş değil! İsim-soy isim uyumunda Berdan Mardini'yi tek geçiyorum açıkçası. 'Rd' uyumu muazzam. Yeni bir haber de bu uyumun ne kadar isabetli olduğunu kanıtladı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Fabrikatör oluyor

Evet, Berdan Mardini'den beklediğimiz hareket sonunda gelmiş... Berdan Mardini, Mardin'de doğup büyüdüğü mahalleye vefa borcunu ödemeye karar vermiş ve bölgede bir fabrika kurmaya, fabrikatör olmaya karar vermiş. Artuklu ilçesindeki bu köyde inşa edilen gül yağı ve gül suyu fabrikasının tamamlanma aşamasına geldiği duyurulmuş. İki ay içinde hizmete açılacak olan bu fabrikada 50 kişi çalışacakmış, 1500 dönüm alanda gül ve lavanta da yetiştirilecekmiş.

O artık Mardin'in Superman'i

Mardini, vefa borcunu ödediği için mutluymuş, sevincini de şöyle dile getirmiş: "Kırsaldan şehre göçü önlemek için burada fabrika kurduk. 'Burada zarar edersin, fabrikanın değeri olmaz' diyenler çok oldu. Benim gözümde fabrikanın değeri, insanlara verilen maneviyat, maddi değerden çok daha yüksek..." İşte budur. Berdan Mardini adeta soyadının hakkını vermiş. Mardin'in Superman'i olmaya karar vermiş. Ve atılması gereken o ilk adımı atmış.

'Berdan Mardinli' lafı üzerine yapışırdı

Adı ve soyadıyla zaten buram buram "Star ışığım var benim" dedirten Berdan Mardini, Mardinli olduğunu da artık kanıtlamak istemiş. Doğru bir adım atmış. Geç olmuş ama güç olmamış. Ama benim en çok Molatik olduğum kısım tabii ki 'Mardin' meselesi... Berdan Mardini, Mardin kartını çoktaaan kullanabilirdi. Daha henüz kariyerinin başında bile yapabilirdi aslında bunu. Ona "Berdan Mardinli" gibi kelime oyunları bile yapabilirdik mesela.

'Çocuk' dönemi geride kaldı

İşte tam olarak bu noktaya Molatik'im şu anda. Eğer soyadınız Mardini olsaydı ve siz Mardinli olsaydınız, şehrinize 'vefa borcu'nuzu ne zaman öderdiniz? Kariyeriniz zirvesinde "Senden çocuğum olsun istiyorum :(" derken mi? Yoksa o şöhretiniz bir tık aşağıya indiğinde "Arkadaşlar! Hop! Beni unutmayın!" mertebesinde mi? Berdan Mardini meşhur, hiçbir yeni şarkı çıkartmasa bile popüler. Ama 'Senden Çocuğum Olsun İstiyorum' şarkısı patladığı kadar 'trend' değil.

'Maddiyatçı' gözükmemek için...

Mardini, Mardin'e yatırım yapmayı şöhretinin zirvesindeyken değil de, bir tık alttayken yapmış. Bu da bir seçim elbette. Eğer şöhretinin zirvesindeyken bunu yapsaydı 'şöhretine şöhret katmak için' yaptığı konuşulacaktı. Şimdi de 'unutulmamak için bunu yaptı' denilebilir. Herkes her şeyi düşünüyor zaten, iknacı olmaya gerek yok. Ama son tahlilde baktığımızda Berdan Mardini sanki daha doğru olanı yapmış gibi gözüküyor. 'Maddiyatçı' gözükmemek için doğru zamanı beklemek ancak maneviyata verilen önemle açıklanabilir. Mardini'nin vefa borcunu geç ödemesi belki de sandığımızdan daha çok maneviyat barındırıyor, ne dersiniz?

can.sisman@milliyet.com.tr