Tekirdağ Geçmediği Boğaz Köprüsünden Kaçak Geçiş Cezası Yedi

Geçmediği Boğaz Köprüsünden Kaçak Geçiş Cezası Yedi

09.02.2018 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

Geçmediği Boğaz Köprüsünden Kaçak Geçiş Cezası Yedi

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bir kişi, otomobiliyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle kesilen yaklaşık bin lira cezayı görünce şok oldu.
Malkara’da berberlik yapan 55 yaşındaki İbrahim Şengider’in 59 VE 497 plakalı otomobiline, İstanbul Kuzey Marmara 3. Boğaz Köprüsü’nden çok sayıda kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle yaklaşık bin liraya yakın ceza kesildi. Ceza dökümünü okuduğunda şok olan İbrahim Şengider, otomobiliyle İstanbul’a dahi gitmediğini söyledi. Şengider, plakasının sahtesinin çıkarılmış olabileceğini öne sürdü.
Mağdur olduğunu ifade eden İbrahim Şengider, "Ben arabamla köprüden geçmeyi bırakın, İstanbul’a dahi gitmedim. Şahsıma gelen cezayı kabul etmiyorum. Gerekli hukuki yollara başvuracağım" dedi.

Haberin Devamı

Açıklama geldi: İşlem durduruldu! 

Haberle ilgili ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi’nden açıklama geldi. Firma açıklaması şöyle:

“Plakalardaki kirlenme, standart olmayan plaka kullanılması, hız sınırlamalarının aşılması ve gişelerdeki talimatlara aykırı manevra gibi nedenlerden dolayı yanlış plaka okunması benzeri vak’alar tarafımızdan düzeltilerek tahakkuk, Otoyolu kullanan gerçek plaka numarasına yöneltilmektedir. Bu uygulama Şirketimiz dâhil olmak üzere,  Ulusal Ücret Toplama Sistemi’nin kullanılmakta olduğu tüm otoyol ve tünellerde aynı biçimde sürdürülmektedir. 

İHA aracılığıyla kamuoyuna yansıyan ve 59 VE 497 plakalı araç özelinde gündeme getirilen iddialar tarafımızca araştırılmıştır. 09.02.2018 tarihi itibariyle bir kısım görsel ve yazılı basına yansıyan ve habere konu olan araç özelinde şirketimiz nezdinde yapılan incelemeler sonucunda, geçişi yapan araca ilişkin tahakkukun, sistemlerin yanıltılması suretiyle 59 VE 497 sayılı plakaya yansıtıldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle habere konu olan araca yönelik ihlalli geçiş ve para cezası gibi işlemler durdurulmuştur.”