Geçmişi değiştirerek, geleceği yeniden yapılandırabilirsiniz

Geçmiş iyisiyle, kötüsüyle yaşandı ve bitti, geriye dönüş yok, artık değiştirilemez diye mi düşünüyorsunuz?

Geleceğimizi geçmişimizin oluşturduğunu düşünürsek, geçmişimizi değiştirebilmek müthiş bir fırsat olurdu hepimiz için öyle değil mi ?

Peki elinizde böyle bir fırsat olsaydı nasıl olurdu ?

Geçmişi değiştirerek, geleceğin önünü açabilirdik.

Peki size, geçmişi sürekli, an be an değiştirdiğinizi söylesem bana ne derdiniz ?

Bunu sık sık yapıyoruz ancak olumlu bir şekilde değil de maalesef olumsuz şekilde yaparak geleceğimizin önünü kapatıyoruz.

Haberin Devamı

Şimdi merak ediyorsunuz geleceğimizi an be an nasıl değiştiriyoruz ?

Elbette algılarımızla.

Mutlak gerçek diye bir şey olmadığı bilgisinden yola çıkarsak, inandığımız, doğru veya gerçek olarak algıladığımız her ne olursa olsun, değişen algılarımız neticesinde yerini başka bir gerçekliğe bırakacaktır.

Napolyon Bonapart’ın dediği gibi “Geçmiş insanların çoğunun kabul ettiği bir yalandır.”

Çoğunlukla geçmişte yaşadığımız olayları kişisel olarak algılarız. İşte bütün mesele budur aslında. Kişisel algıladığımız her durum ise bizi yaralar, üzer, kırar, duruma göre değersizlik duyguları oluşturur.

Daha sonra bu geçmişte yaşadığımız olayları düşündüğümüzde ise hatırladığımız aslında olayın kendisi değil, bize yaşattığı duygulardır.

O halde geçmişte yaşadığımız bir olaya ilişkin duygularımız değiştiği an, o olaya veya anıya bakış açımız da değişecektir. Özetle olayın kendisi de değişmiş olacaktır.

Duyguları değiştirmek bu kadar kolay mı peki?

NLP, Kuantum Yaşam Koçluğu ve bilinçaltı programlama teknikleri ile duyguları değiştirme konusunda hızlı ve ciddi başarılar elde ediyoruz.

Ancak sizlere de evde uygulayabileceğiniz basit ve hızlı işleyen bir yöntem vermek istiyorum.

Geçmişte sizi üzen bir olayı uzun uzun yazın. Yazacağınız kâğıdın pembe olmasına dikkat edin. Yazarken dikkat edeceğiniz konu şu; sizi üzen olayı yazarken farklı bir senaryo oluşturun ve duygularınız zıddıyla değiştirin.

Diyelim ki eski olayda hayal kırıklığı yaşadığınız bir an var. O olayı size yapılan büyük bir sürpriz olarak değiştirin ve yaşadığınız duyguları pembe kâğıda yazın. Hissettiğiniz coşkuyu, mutluluğu, size yapılan sürprizin size yaşattığı neşeyi detaylandırarak ve daha önemlisi o pozitif duyguları hissederek yazın.

Haberin Devamı

Ya da diyelim ki geçmişte başarısız olduğunuz anlar var. Bu anları yine pembe bir kâğıt alarak değiştirerek yazmaya başlayın. Bu olayları çok başarılı olmuşsunuz gibi yazmaya ve yaşadığınız tüm olumlu duyguları, size güç veren duyguları detaylandırarak yazmaya başlayın.

Böylece anılarınızın değiştirilmiş yeni halleri ile kendinizi özdeşleştirerek bu duygularla rezonansa girmeye başlayacaksınız. Bu durum da size güzel ve sürprizli olayları ya da başarılı birçok durumu çekmeye başlayacak.

Bilinçaltınız bu anıları olmuş gibi kabul edecek. Sonrasında geleceğinizi de geçmişin size yaşattığı pozitif duygularla yaratmaya başlayacaksınız.

Geçmişi değiştirerek, geleceği yapılandırmaya başladınız bile!

Geçmişinizi bir an önce değiştirerek, mutlu yarınlar yaratmanız dileklerimle.

Haberin Devamı

Saygı ve sevgilerimle,

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.aysenilgunaktas.com

info@nilgunaktas.com