Teknoloji Geleceği şekillendirecek yazılımlar İstanbul'da büyük ilgi gördü

Geleceği şekillendirecek yazılımlar İstanbul'da büyük ilgi gördü

13.10.2017 - 13:23 | Son Güncellenme:

Autodesk’in geliştirdiği yazılımların sektörleri nasıl şekillendirdiğinin anlatıldığı Autodesk University İstanbul’da 800’ü aşkın kişinin katılımıyla düzenlendi. Yeni beceriler edinme, inovatif yaklaşımları tanıma ve son teknolojileri takip edebilme olanağı sağlayan Autodesk Unıversity yerli ve yabancı pek çok konuşmacıyı ağırladı.

Geleceği şekillendirecek yazılımlar İstanbulda büyük ilgi gördü

Etkinlik kapsamında ziyaretçilerin ilgisini çeken bölüm Autodesk Galeri oldu. Autodesk Galeri bölümünü ziyaret eden katılımcılar 3D Printer ile yapılan uygulamaları incelediler. Çocukluk kazası sonrasında sağ bacağını kaybeden 2012 Paralimpik Oyunları Gümüş Madalya sahibi ünlü sporcu Denise Schindler’in hikâyesi en dikkat çeken ayrıntılardan biriydi.

Haberin Devamı

Autodesk Bulut tabanlı tasarım yazılımı ve 3D Printer kullanılarak tasarlanan yeni protez bacağın hikayesi ve bu teknolojinin spor alanında yapacağı olumlu etkiler ilgiyle karşılandı.

Hollanda da dijital tasarım teknolojisi, robotik ve geleneksel sanayi üretimini birleştiren MX3D teknolojisi kullanılarak inşa edilen köprü ve Apollo 11 uzay kapsülünün içerisinde gezinme ve içindeki nesnelere daha yakından bakabilme deneyimini yaşatacak bir VR gözlüğü de ilgi çeken diğer galeri parçaları arasında yer aldı.

Pek çok konuşmacı ağırlandı

Katılımcılara yeni beceriler edinme, kabiliyet geliştirme, inovatif yaklaşımları tanıma ve son teknolojik gelişmeleri takip edebilme ortamı sağlayan Autodesk University etkinliği alanında uzman yerli ve yabancı pek çok konuşmacıyı ağırladı.

Haberin Devamı

Bu sene üçüncü kez düzenlenen ve tüm gün süren program; Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm’ün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tüzüm, “AutodeskUniversityüç yıldır Türkiye’de düzenleniyor. İlk yıldan bu yana yoğun ilgi ile karşılanan etkinliğimize katılım her sene daha da artıyor. Bu sene 800’ü aşkın kişiyi ağırlayacağımız etkinlikte geleceği inşa edecek kodlar masaya yatırılıyor” dedi.

TheFuture of Making ve Imagine, Design, Create kitaplarının yazarı Tom Wujec ise şunları söyledi: "Bir sektör hesaplanabilir hale geldiğinde o sektördeki değişim sonsuza kadar devam eder. Artık imalat, inşaat ve altyapı sektörleri de hesaplanabilir hale geliyor. İşleri tasarlama ve yapma yolumuz evrim geçiriyor."