Ege

09.11.2018 - 01:30

Geleceğin aşçılarıyla zaman geçirmek paha biçilmez

Sitene Ekle
Fedo'nun Dükkanı  |  Fedai Ünal fedonunal@gmail.com Tüm Yazıları »

Sevgili dükkân dostları, geçen yıl İzmir’deki meslek okullarının aşçılık bölümü öğrencileriyle İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği’nin sağladığı malzeme desteğiyle balık ve balık yemekleri üzerine sohbetler yaptık. Geleceğin aşçılarıyla birlikte zaman geçirmek paha biçilmez. Ara ara sizlere gittiğimiz okullarla ilgili izlenimlerimi buradan aktaracağım...

Sohbete doyamadım

Zaman ne çabuk geçmiş. Geçen yıl da aynı okulu ziyaret etmiştik balık muhabbeti için.

O gün sohbet ettiğimiz çocuklar mezun olmuş. Kimi üniversiteye, kimi de iş hayatına atılmışlar bile. Bazılarını da sosyal medyadan takip ediyorum, aşçılık yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. İşte bu güzel duygularla girdik yine Seferihisar Semiha İrfan Çallı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne.

İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği’nin sağladığı balıklarla yemek yaparken yaptığımız sohbete doyamadım. Her zamanki gibi gevezeliğimiz tuttu. Konuştukça konuştuk. Anlattıkça anlattık. Teşekkürler sevgili gençler ve onların şahane öğretmenleri. Hayatınıza bir kelime katkımız olduysa ne mutlu bize...

Yemeklerin tadı arttı

Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde o kadar güzel karşılandık ki, bi an oteldeyiz zannettim. Okulu gezerken bu hissin boşuna olmadığını anladım. Çünkü, burası bir uygulama okulu. Yani içeride mini bir otelleri mevcut.

Çocukların gülen yüzleri, yaptığımız yemeklerin tadını herhalde onyüzbinmilyon defa artırdı. Balık, sosyal medya, Ege, Akdeniz ve Uzakdoğu mutfaklarını konuştuk. İki ayrı balık yemeği yapıp tattık. Biraz yarıştık, biraz takıldık birbirimize. Ama çok, çok harika şeyler paylaştık. Yolunuz açık olsun genç aşçılar. Her şey için teşekkürler emektar öğretmenlerim...

©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.