Teknoloji Geleceğin Avizesi, Görenleri Şoke Ediyor!

Geleceğin Avizesi, Görenleri Şoke Ediyor!

24.04.2015 - 09:32 | Son Güncellenme:

Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bu gelişen teknoloji, bir yandan hayatımızı kolaylaştıran; diğer yandan da estetik açıdan göz zevkimizi artıran farklı araç ve cihazlar ortaya çıkmasını sağlıyor

Geleceğin Avizesi, Görenleri Şoke Ediyor

Özellikle estetik açıdan nefes kesici güzellikte ürünler ortaya çıkabiliyor; tıpkı bu haberimize konuk olan avize gibi.
Bu avize için, gelecekten gelen bir tasarım diyebiliriz kesinlikle. Rusya merkezli Ascreen’in tasarladığı ürün, hareket eden LED’lerden oluşuyor. Bu da havada, üç boyutlu olarak çeşitli şekil ve motiflerin görüntülenmesini sağlıyor. Hem de farklı renklerde; sonuçta LED’lerden bahsediyoruz.

Haberin Devamı

Üzerinde toplam 1089 LED bulunan ve kare olarak tasarlanmış olan avize, St. Petersburg’da bulunan Leningrad Center’a yerleştirilmiş. Bir yazılım kullanılarak kontrol edilen ürün, farklı geometrik şekillere girebiliyor. Bir anda havada kanat çarpan bir kuşa, bir diğer anda da piramit benzeri bir yapıya bürünmesi mümkün.

Avizenin Leningrad Center’a yerleştirilmesi, tam 3 hafta sürmüş. Ascreen’den Elena Kravetz, avizenin Rusya’da tek olduğunu belirtmiş ve eklemiş: “Leningrad Center’dakiler, şehrin önemli bir sahnesi olmak için efektif bir yol arıyorlardı. Sanırım bu yolu bulduk.”