Eğitim Sabancı Üniversitesi geleceğin bilim insanlarını bekliyor!

Sabancı Üniversitesi geleceğin bilim insanlarını bekliyor!

15.05.2013 - 12:19 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi yüksek lisans programları geleceğin bilim insanlarına kapılarını açıyor.

Sabancı Üniversitesi geleceğin bilim insanlarını bekliyor

2013-2014 Akademik Yılı Güz Dönemi için Lisansüstü programlara başvurular 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Adaylar, programlar, başvuru - sınav tarihleri, koşulları ve burs kapsamlarıyla ilgili detaylı bilgilere http://www.sabanciuniv.edu web adresinden ulaşabilirler. Ayrıca, üniversitenin Öğrenci Kaynakları Birimi’nden ve web sitelerinde iletişim bilgileri verilen öğretim üyelerinden programlar hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Haberin Devamı

Akademik bölüm ve departmanların olmadığı, tüm öğretim üyelerinin disiplinlerarası bir yapıda ortak çalışmalar yürüttükleri Sabancı Üniversitesi, bu özelliğiyle genç araştırmacılar için ideal bir araştırma iklimine sahip. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği hibe programlarında, öğretim üyesi başına düşen proje sayısında ilk sırada yer alan üniversitede yüksek lisans öğrencilerine geniş imkanlar tanınıyor. Gerek sosyal bilimler gerekse mühendislik alanlarında Sabancı Üniversitesinin dünya çapında başarı kazanmış öğretim üyeleriyle birlikte çalışma imkanı bunlardan biri. Öğretim üyelerinin kazanmış olduğu ulusal ve uluslararası araştırma ödülleri hakkındaki bilgilere http://rgp.sabanciuniv.edu/tr/oduller adresinden ulaşılabilir. Üniversite yüksek lisans öğrencilerine ayrıca burs ve yurt desteği ile çeşitli araştırma fonlarından yararlanma konusunda da destek oluyor. Yüksek lisans öğrencileri başta TÜBİTAK, Avrupa Birliği 7. Çerçeve, Kalkınma Bakanlığı olmak üzere çeşitli araştırma programlarında ve ticari projelerde görev alma olanağı bulacaklar. Lisansüstü öğrencilerine verilen destekler hakkında detaylı bilgi için web sitesi ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2012 yılında Türkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci Üniversitesi seçilen Sabancı Üniversitesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek programlarına başvurular http://admission.sabanciuniv.edu/ adresinden yapılacak.