İstanbul Geleceğin Gazetecileri Yetişiyor

Geleceğin Gazetecileri Yetişiyor

29.01.2018 - 16:39 | Son Güncellenme:

.

Geleceğin Gazetecileri Yetişiyor

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü hafta eğitimleri sona erdi.Eğitimlerin üçüncü haftasının son dersinde gazeteci Gökçen Göksal, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Okulunda üçüncü hafta sona erdi. Ders kapsamında öğrencilerle bir araya gelen gazeteci Gökçen Göksal, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.Kültür sanat muhabirliğiyle ilgili püf noktaları aktaran Gökçen Göksal, kültür sanat alanında uzmanlaşacak gazetecinin hangi kurumda çalışacağı ve kimlere hitap edeceğinin de önemli olduğunu vurguladı. Kültür sanat muhabirinin toplum sosyolojisini bilmesi gerektiğini belirten Göksal, "Muhabirin, ’bizim okurumuz operaya gitmez, sinema ve tiyatro haberleri verelim’ diyebilmesi lazım"dedi.
Eyüpsultan Belediyesinde düzenlenen eğitimlere, öğrenciler de sorularıyla katkı verdi.
7 hafta boyunca devam edecek olan İstanbul UMED Medya Okulunun üçüncü haftası sona ererken, dördüncü hafta eğitimleri Salih Eser ve Recep Yeter’le devam edecek.