Ege 'Geleceğin hekimlerini yetiştireceğiz'

'Geleceğin hekimlerini yetiştireceğiz'

20.09.2017 - 05:46 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi, 17. Akademik Yılı’na hekim ve girişimci yetiştirme vurgusuyla başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş, hastane müjdesi verdi

Geleceğin hekimlerini yetiştireceğiz

Yeni akademik yılın ilk töreninde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi. Fakültenin ilk 60 öğrencisi, alkışlarla tıbbiyeli yemini etti. Etkinliklerde ikinci tören, İEÜ Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, bu yıl bin 700 öğrencinin aralarına katıldığını, onlar kadar heyecanlı olduklarını kaydetti, “Onları yenilikçi ve girişimci bir şekilde yetiştirerek hayata hazırlayacağız. Mezunlarımızın pek çoğu, hatta öğrencilerimiz de şuan sayamayacağım kadar çok üstün başarı gösteriyorlar. İki yıl önce kampüsümüzdeki sınıfları akıllı sınıf yaptık. Laboratuvarlara 5 milyon dolar yatırım yapıyoruz. O nedenle başarılar giderek artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

“17. yılımızda 7 bin 500 öğrenci hedefimizi mecburiyetten 2000 öğrenci kadar aştık” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Hedefimizde yoktu ama çağın gereği sağlık alanında eğitime başladık. O nedenle, kampüs planlamasını yeniden yapıyoruz. Eski otel yapısını 2 etapta yenileyeceğiz. Bu sene Tıp Fakültemize öğrenci aldık. Eğitim yapacakları hastaneyi bir yıl içinde tamamlayacağız.”

Geleceğin hekimlerini yetiştireceğiz

15 farklı ülkeden talep

Başkan Demirtaş, 17 yıllık dönemi başarıyla ve yatırımlarla geçirdiklerini, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Mustafa Kemal’in askerlerini yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Can Muğan da, dünyanın 15 farklı ülkesinden öğrencilerin üniversitede eğitim gördüğünü belirtti, “Yeni açılan tıp fakültemizle beraber araştırmalarımızı ilerleteceğiz. En iyi eğitimi vermek, en iyi disiplinlerarası araştırmalarla çığır açmak istiyoruz. Konfiçyus Merkezi’ni kurmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.

Yazarlar