Eğitim Geleceğin sinemacıları Bilgi'de

Geleceğin sinemacıları Bilgi'de

08.02.2013 - 14:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından üniversite adayları için düzenlenen “Film Okuma ve Film Öyküsü Yarışması”nda dereceye giren lise son sınıf öğrencileri, Santral Kampüsü’nde 4 Şubat’ta düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Geleceğin sinemacıları Bilgide

Sıradan izleyiciler bir filmin sinema dilinin özellikleri üzerine fazla düşünmeden sadece filmin hikayesini anlamak ister. Bir filmin “ne “anlattığı kadar “nasıl” anlattığıyla da ilgilenen izleyici ise sinemanın hayatı nasıl taklit ettiğini anlamaya çalışır. Görüntülerle ve seslerle nasıl bir etki yaratılmaktadır ki izleyiciler gerçek olmadığını bile bile bu hayal dünyasına girmektedir?

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu “Film Okuma ve Film Öyküsü” yarışması ile bir filmin konusu kadar nasıl anlatıldığıyla da ilgilenen ve sinemaya merakı olan gençleri keşfedip onları bu alanda geliştirmeyi amaçladı. “Sinema taklit sanatıdır” temasıyla düzenlenen yarışmada, Bernardo Bertolucci’nin “The Dreamers” filminin tüm taklit detaylarını ele almayı başaran İzmir Bornova Lisesi son sınıf örgencisi Özge Alkan, Film Okuma dalında birinci oldu.

Zihninde gördüğü filmi sadece görüntüleri ve sesleri anlatarak kağıda döken ve “Maktül” isimli senaryosuyla bir cinayeti anlatan İzmir Cihat Kora Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Berk Özcan ise Film Öyküsü dalında birinciliğe layık görüldü.

Haberin Devamı

Birinci olan gençler İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Programından tam burs kazandılar.