Konya "Geleceğin Tarımı Projesi" Konya'da Uygulanıyor

"Geleceğin Tarımı Projesi" Konya'da Uygulanıyor

17.10.2017 - 14:13 | Son Güncellenme:

Coca-Cola Hayata Artı Vakfınca desteklenen, toprağın ve suyun verimli kullanımını sağlayan tarım yöntemlerinin uygulanmasını hedefleyen "Geleceğin Tarımı Projesi"nin tanıtımı yapıldı Doğa Koruma Merkezi Başkanı Zeydanlı: "Projeyle çiftçi üretim yaparken toprağı koruyacak, çevreyi, doğal kaynakları ve diğer canlı türlerinin iklim değişikliğinden zarar görmesini önleyecek ve rüzgar kaynaklı erozyonun neden olduğu toprak kaybıyla mücadele edebilecek"

Geleceğin Tarımı Projesi Konyada Uygulanıyor

KONYA (AA) - Coca-Cola Hayata Artı Vakfı çatısı altında, Türkiye’nin tarımsal üretim merkezi Konya Havzası’nda, toprağın ve suyun verimli kullanımını sağlayan tarım yöntemlerinin uygulanmasını hedefleyen "Geleceğin Tarımı Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Doğa Koruma Merkezi iş birliğiyle sürdürülen projenin tanıtım toplantısı, Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Kapaklı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Doğa Koruma Merkezi Başkanı Uğur Zeydanlı, burada yaptığı konuşmada, Geleceğin Tarımı Projesi'nin, günümüz bilim ve teknolojisi ile doğanın milyonlarca yıllık mücadele becerisini bir araya getiren örnek bir proje olduğunu söyledi.

- "Çiftçi üretim yaparken toprağı koruyacak"

Konyalı çiftçilerin, iyileştirdikleri toprak ve kurtardıkları suyla, küresel düzeyde benzer sorunları yaşayan bölgeler için örnek olacağını belirten Zeydanlı, "Projeyle çiftçi üretim yaparken toprağı koruyacak, çevreyi, doğal kaynakları ve diğer canlı türlerinin iklim değişikliğinden zarar görmesini önleyecek ve rüzgar kaynaklı erozyonun neden olduğu toprak kaybıyla mücadele edebilecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

Zeydanlı, projeye destek veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'na teşekkür etti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meral Mangır da toprak için geç kalmadan bir şeylerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Bulundukları coğrafyada yenilikçi tarım uygulamalarının hayata geçirilmesinin önem taşıdığını ifade eden Mangır, "Geleceğin Tarımı Projesi ile bize bu imkanı sağlayan Doğa Koruma Merkezi'ne ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'na teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan sunumda, çiftçilere iklim dostu modern tarım uygulamaları, tarlada fareler ile mücadelede baykuş ve kerkenezden faydalanma süreci gibi konular anlatıldı.

Proje kapsamında, anıza doğrudan ekim, rüzgar perdesi ve tarım zararlılarıyla biyolojik mücadele yöntemleri kullanılarak toprağın yapısı ve su miktarıyla kalitesinin korunması hedefleniyor.